دوره 3، شماره 1 - ( 1391 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 80-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hassan Sajedi R, Bagheri Kalmarzi M, Asadolahi E, Mahmoodi N, Mahdavi A, Haji Hosseini R. Enzymatic browning, Inhibition, Nitroanilines, Tyrosinase. JMBS 2012; 3 (1) :67-80
حسن ساجدی رضا، باقری کالمرزی معصومه، اسدالهی الهام، محمودی نصر الله، مهدوی عطیه، حاجی حسینی رضا. مهار تیروزیناز قارچی با نیتروآنیلین ها و مشتقات وانیلینی آنها. زیست‌فناوری مدرس. 1391; 3 (1) :67-80

1- دانشگاه تربیت مدرس، نهران
2- دانشگاه تربیت مدرس، تهران
3- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (12045 مشاهده)
تیروزیناز یا پلی فنل اکسیداز (PPO) یک منواکسیژناز حاوی مس می باشد که مسئول تولید ملانین در جانوران می باشد. این آنزیم هر دو فعالیت هیدروکسیلاسیون منوفنل ها به O- دی فنل ها (فعالیت مونوفنلازی) و اکسایش آن به O- کوئینون ها (فعالیت دی فنلازی) را بروز می دهد. مهار تیروزیناز بسیار حائز اهمیت بوده و جستجو برای مهارکننده های جدید تیروزیناز جذاب بوده است. در این تحقیق‏‎‏، برای اولین بار اثر 2-نیتروآنیلین (a) 3-نیتروآنیلین (b)، 4-نیتروآنیلین (c) و همچنین مشتقات وانیلینی جدید آنها یعنی 2-نیتروبنزن آمینیوم 4-فرمیل-2-متوکسی فنولات (d) 3-نیتروبنزن آمینیوم 4-فرمیل-2-متوکسی فنولات (e) و 4-نیتروبنزن آمینیوم 4-فرمیل-2-متوکسی فنولات (f) روی فعالیت دی فنلازی تیروزیناز با استفاده از دوپامین هیدروکلرید مورد بررسی قرار گرفت. از میان آنها ترکیب c قویترین مهارکننده شناخته شد در حالیکه ترکیب d به عنوان فعال کننده شناخته شد. IC50 این ترکیبات به ترتیب زیر بود: b> f= a> e> c. ترکیبات a، b و f مهارکننده های رقابتی و c و e نیز مهارکننده های نارقابتی بود. نتایج نشان داد موقعیت گروههای آمینو و نیترو و قدرت الکترون کشندگی گروههای عاملی در کربن شماره 1 به ترتیب در نیتروآنیلین ها و مشتقات وانیلینی آنها در قدرت مهاریشان مهم است.

دریافت: 1390/10/2 | پذیرش: 1390/12/24 | انتشار: 1391/8/1