دوره 5، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 70-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hemmati S. Examining Antithrombotic Property of Extracting Glycosaminoglycan Compositions from Carcharhinus dussumieri Whitecheek Shark's Cartilage. JMBS 2014; 5 (1) :60-70
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-10851-fa.html
همتی شهلا، خدابنده صابر، شعبانی پنبه چوله سحر، حامدی شهرکی مریم. بررسی خاصیت ضدانعقادی ترکیبات گلیکوزآمینوگلیکانی استخراج شده از غضروف کوسه چانه سفید Carcharhinus dussumieri. زیست‌فناوری مدرس. 1393; 5 (1) :60-70

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-10851-fa.html


1- دانشجو، مرودشت
2- دانشیار، نور
3- دانشجو، نور
چکیده:   (8904 مشاهده)
کوسه ماهیان از جانوران نسبتاً بزرگ دریایی هستند که دارای اسکلت غضروفی وسیع می‌باشند. غضروف کوسه به عنوان یک منبع غنی از مولکول‌های زیست فعال، شامل: کلاژن و چند نوع گلیکوزآمینوگلیکان می‌باشند. در تحقیق حاضر به‌منظور جداسازی و بررسی خاصیت ضدانعقادی ترکیبات گلیکوزآمینوگلیکانی موجود در غضروف کوسه، استخراج از 5/2گرم وزن خشک غضروف کوسه چانه سفید ((Carcharhinus dussumieri با استفاده از نمک کاتیونی ستیل پیریدینیوم کلراید انجام شد. از طیف FTIR نیز برای شناسایی و مقایسه ساختاری گلیکوزآمینوگلیکان های استخراجی با هپارین استفاده گردید. در نهایت فعالیت ضدانعقادی گلیکوزآمینوگلیکان‌های استخراج شده با روش سنجش ضدانعقادی زمان ترومبوپلاستین نسبی فعال شده (APTT) در سه غلظت410 ،1250،763 میکروگرم بر میلی لیتر و زمان پروترومبین (PT) در یک غلظت 1250 میکروگرم بر میلی لیتر بر روی پلاسمای خون انسان انجام شد. مقدار کل گلیکوزآمینوگلیکان استخراج شده 8/42 میلی گرم برگرم بافت خشک بود. نتایج طیف FTIR نیز حضور ترکیبات شبه هپارینی را اثبات کرد. بررسی خاصیت ضد انعقادی نشان داد که زمان انعقاد پلاسمای انسان 43، 50 و 85 ثانیه به ترتیب در غلظت‌های 410، 763 و 1250 میکروگرم بر میلی گرم می باشد که به ترتیب زمان انعقاد را 3/1، 5/1 و 5/2 برابر شاهد که 33 ثانیه بود طولانی کرد.
واژه‌های کلیدی: هپارین، غضروف
متن کامل [PDF 297 kb]   (3736 دریافت)    
نوع مقاله: کامل پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1393/7/1 | پذیرش: 1393/6/1 | انتشار: 1393/12/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.