دوره 9، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 59-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei Jeliani Z, Mashjoor S, Soleimani S, Pirian K, Sedaghat F, Yosefzadi ‎ M. Antioxidant Activity and Cytotoxicity of Organic Extracts from ‎Three Species of Green Macroalgae of Ulvaceae from Persian Gulf. JMBS. 2017; 9 (1) :59-67
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-22-14258-fa.html
زارعی‌جلیانی زهرا، مشجور سکینه، سلیمانی سولماز، پیریان کیانا، صداقت فاطمه، یوسف‌زادی مرتضی. فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی ‌عصاره‌های آلی حاصل از سه گونه ‌ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae ‎‌ از ‌خلیج فارس. زیست‌فناوری. 1396; 9 (1) :59-67

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-22-14258-fa.html


1- گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، ‌بندرعباس، ایران
2- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
3- گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، ‌بندرعباس، ایران ، morteza110110@gmail.com
چکیده:   (435 مشاهده)
اهداف: ماکروجلبک‌های دریایی، ارگانیزم‌های متنوع با سازگاری زیست در محیط‌های پراسترس هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصاره‌های حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز اولواسه شامل اولوا اینتستینالیس، اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا از سواحل بندرعباس بود.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر، به‌منظور ارزیابی خواص زیستی، از یک گرادیان غلظتی با روش‌های سنجش قدرت احیاکنندگی آهن، ظرفیت ضداکسیدانی کل، تعیین ترکیبات فنلی و نیز سنجش سمیت سلولی این عصاره‌ها بر مدل ارگانیزمی، میگوی آب شور آرتمیا سالینا استفاده شد، تحلیل داده‌ها به‌وسیله آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون چنددامنه‌ای دانکن در سطح احتمال ۵% توسط نرم‌افزار آماری ۲۱ SPSS و رسم نمودار با نرم‌افزارExcel ۲۰۱۳  انجام شد.
یافته‌ها: افزایش قدرت احیاکنندگی عصاره‌ها از روندی وابسته به افزایش غلظت عصاره ماکروجلبکی تبعیت کرد. عصاره متانولی گونه اولوا اینتستینالیس و اتیل‌استاتی و متانولی گونه اولوا لینزا و گونه اولوا کلاتراتا دارای بیشترین فعالیت احیاکنندگی آهن و ظرفیت ضداکسیدانی کل، که در مقایسه با آسکوربیک‌اسید (استاندارد)، فعالیت بالاتری داشتند، بین غلظت‌های مختلف عصاره‌ها نیز اختلاف معنی‌دار بود (۰/۰۵p≤). بیشترین محتوای ترکیبات فنلی در عصاره‌های متانولی ماکروجلبک‌های گونه اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا مشاهده شد. عصاره اِن‌هگزانی گونه اولوا لینزا بیشترین تاثیر را بر ناپلیوس میگوی آب شور نشان داد.
نتیجه‌گیری: سه گونه ماکروجلبک سبز شامل اولوا اینتستینالیس، اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا خواص ضداکسیدانی و سمیت سلولی دارند، ماکروجلبک گونه اولوا لینزا به‌دلیل دارابودن مقادیر زیادی فنل و قدرت آنتی‌اکسیدانی بالا، می‌تواند به‌عنوان گونه‌ای با ارجحیت خواص زیستی معرفی شود.
واژه‌های کلیدی: ضداکسیدان‌ها، فنل، آرتمیا، اولوا
متن کامل [PDF 1099 kb]   (96 دریافت)    
نوع مقاله: کامل پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۵/۱/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۵ | انتشار: ۱۳۹۷/۳/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول