دوره 10، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 327-321 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahimi S, Manaffar R, Bagheri A. Characterization of Physiological, Morphological and Optimum Growth Rate of Saccharomyces Strains Isolated from Intestinal Flora of Domestic Rain Bow Trout Fish from Urmia City. JMBS 2019; 10 (2) :321-327
رحیمی ساناز، مناف‌فر رامین، باقری آرزو. بررسی ویژگی‌های فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و بهینه رشد سویه‌های ساکارومایسس جداشده از فلور روده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی شهرستان ارومیه. زیست‌فناوری مدرس. 1398; 10 (2) :321-327

1- پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران، ارومیه، خیابان شهید بهشتی، دانشگاه ارومیه، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه. ، S.rahimi888@yahoo.com
2- پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران، ارومی
3- پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مخمرهای جنس ساکارومایسس سرویزیه امروزه کاربردهای وسیعی در بیوتکنولوژی داشته که مطالعات متعددی در این باره صورت گرفته است. از آنها به‌عنوان مکمل غذایی در پرورش انواع موجودات به‌ویژه آبزیان استفاده می‌شود. گونه‌های این جنس حتی به‌عنوان پروبیوتیک نیز مطرح هستند که اثرات مفید زیادی در رشد موجودات دارند و می‌توانند در انواع سوبستراهای ضایعاتی ارزان‌قیمت و دردسترس از جمله هیدروکربن‌ها و مواد نفتی نیز پرورش یابند. بنابراین یافتن محیط کشت مناسب و ارزان‌‍قیمت برای افزایش رشد بهینه مخمرها حائز اهمیت است. در مطالعه حاضر ضمن بررسی تنوع گونه‌های مخمر ساکارومایسس شناسایی‌شده فلور روده ماهیان قزل‌آلای پرورشی شهرستان ارومیه، بهینه شرایط رشد و پرورش این گونه‌ها در محیط‌های کشت مختلف شاملYPD ،YPAD،YPG،YPACوDM  مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق ضمن تاکید بر تنوع سویه‌ای مخمرهای ساکارومایسس سرویزیه نشان داد که این مخمرها بهترین رشد را در محیط YPAD دارند که می‌تواند نیازهای اولیه رشد آنها را تامین کند.

نوع مقاله: مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1394/1/2 | انتشار: 1398/4/24