دوره 10، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 295-287 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behmanesh M, ghasemi R, mirahmadi zare S Z. Optimization of magnetic nano particles synthesis for biological application. JMBS 2019; 10 (2) :287-295
بهمنش مهرداد، قاسمی راضیه، میراحمدی زارع سیده زهره. بهینه‌سازی سنتز نانو ذرات مغناطیسی به‌منظور کاربرد در علوم زیستی. زیست‌فناوری مدرس. 1398; 10 (2) :287-295

1- دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده علوم زیستی، تهران
2- گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، تهران
3- پژوهشکده زیست‌فناوری، پژوهشگاه رویان، اصفهان، اصفهان
در سال‌های اخیر مطالعات فراوانی در جهت ساخت نانو ذرات مغناطیسی به‌منظور کاربرد در زمینه‌های مختلف علوم صورت گرفته است. طراحی و روش سنتز مناسب این نانو ذرات، بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و کاربردهای متنوع آن‌ها به ویژه در زمینه علوم زیستی به‌صورت مستقیم تأثیرگذار است. روش‌های مختلفی برای ساخت نانو ذرات مغناطیسی وجود دارد. یکی از ساده‌ترین و کارآمدترین روش‌های سنتز نانو ذرات مغناطیسی روش هم‌رسوبی شیمیایی است، ولی توده ای شدن نانوذرات مغناطیسی یکی از مشکلات ساخت نانوذرات مغناطیسی با این روش است. در این پژوهش پروتکل‌های مختلف سنتز نانو ذرات مغناطیسی به روش هم‌رسوبی و پوشش‌دار کردن آن‌ها با سیلیکا انجام گرفت و تأثیر عوامل مختلف نظیر نوع‌‌‌‌ ترکیب قلیایی مورداستفاده، استفاده از نمک سیترات، دما و اولتراسونیکاسیون در پراکندگی، میزان توده‌ای شدن نانو ذرات مغناطیسی و پایداری آن‌ها در محلول‌های آبی موردبررسی قرار گرفت. درنهایت یک پروتکل ساده و تکرارپذیر برای ساخت نانو ذرات مغناطیسی با توزیع اندازه مناسب و پراکندگی بالا در محلول‌های آبی به‌منظور استفاده در کاربردهای علوم زیستی بهینه‌سازی و معرفی گردید.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1396/5/28 | پذیرش: 1396/8/2 | انتشار: 1398/3/30