دوره 10، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 390-381 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alikhani H, Emami S. Investigate of the Potential Use of Microbial Precipitation for Repair of Concrete and Carbon Sequestration. JMBS 2019; 10 (3) :381-390
علیخانی حسینعلی، امامی سمیه. بررسی پتانسیل استفاده از رسوبات میکروبی در بازسازی بتن و ترسیب کربن. زیست‌فناوری مدرس. 1398; 10 (3) :381-390

1- گروه بیولوژی و بیوتکنولوژی علوم خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران، گروه بیولوژی و بیوتکنولوژی علوم خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، halikhan@ut.ac.ir
2- گروه بیولوژی و بیوتکنولوژی علوم خاک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
با گسترش شهرنشینی، کاربرد بتن و مصالح ساختمانی به‌صورت گسترده در سراسر دنیا در حال افزایش است. بنابراین استفاده از مکانیزمی که بتواند در افزایش طول عمر سازه‏های بتنی موثر باشد، ضروری است. دوام سازه‏های بتن آرمه عموماً تحت تاثیر ترک قرار دارد. ترک در بتن به علت‏های مختلف مثل حملات زیست محیطی، اضافه بار، دوره‏های یخ ذوب، یا آسیب‏های تصادفی ایجاد می‏شود. ترک‏های سطحی بتن، ورود مواد شیمیایی و خورنده مثل کلر را فراهم کرده که در اثر این عوامل، آرماتورهای داخل سازه‏های بتن‏آرمه خورده شده و موجب ازبین‌رفتن سازه‏های بتنی می‏شود. رسوبات آهکی میکروبی به‌عنوان یک درزگیر، توانمندی بالایی در پرکردن ترکها و شکافهای ریز در گرانیت، سنگ و ماسه دارد. در این روش اوره توسط آنزیم اورهآز ترشح‌شده از باکتری، هیدرولیز شده و کربنات‌کلسیم در حضور یون کلسیم تشکیل میشود و موجب بهبود پایداری و خواص بتن در طولانی‌مدت می‏شود. بنابراین مبحث استفاده از رسوبات زیستی در ترمیم ترک بتن می‏تواند به‌عنوان یک روش طبیعی و سازگار با محیط زیست مورد توجه قرار گیرد. این مقاله به بررسی پیشرفت‏های اخیر و پتانسیل بالقوه این فناوری پرداخته است.
نوع مقاله: سایر | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1396/5/18 | پذیرش: 1396/12/12 | انتشار: 1398/6/30