دوره 10، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 406-401 | برگشت به فهرست نسخه ها

Banimostafa arab M, Kushkestani S, Mehdizadehfar V, Sajedi H. Designing and implementation an Electrical Stimulation Device for Estimating Sound Perception in Cochlear Implant Candidates- Construct and Test. JMBS 2019; 10 (3) :401-406
بنی‌مصطفی‌عرب مریم، کوشکستانی سمیرا، مهدی‌زاده‌فر ویدا، ساجدی حامد. طراحی و پیاده‌سازی دستگاه تحریک الکتریکی با هدف تخمین ادراک صوت برای کاندیداهای کاشت حلزون. زیست‌فناوری مدرس. 1398; 10 (3) :401-406

1- گروه مهندسی پزشکی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، تهران، خیابان سمیه، خیابان پور موسی، کوچه سپید، پلاک 9، طبقه 3. ، banimostafa.maryam@gmail.com
2- گروه مهندسی پزشکی، دانشکده مهندسی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
3- گروه بیوالکتریک، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
آزمون تحریک الکتریکی پرومونتوری سطحی پرده صماخ، ابزاری مفید در تخمین موثربودن جراحی کاشت حلزون است. این آزمون برای بیماران با عملکرد ضعیف عصب شنوایی و افرادی که به‌مدت طولانی ناشنوایی داشته‌اند مفید است و می‌تواند روشی برای یافتن همبستگی بین محدوده دینامیکی عصب شنوایی با محدوده الکتریکی ایمپلنت حلزون و درک صوتی ارایه دهد. در پژوهش حاضر دستگاه تحریک الکتریکی‌ طراحی شده است که می‌تواند تحریکاتی با ویژگی‌های مشخص تولید نماید. دستگاه مذکور دارای دو بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار است. واسط کاربری نرم‌افزاری است که روی رایانه نصب شده و فضایی را در پیش‌روی کاربر قرار می‌دهد که کاربر به کمک آن می‌تواند بسیاری از عملیات را برای ایجاد و هدایت یک تحریک الکتریکی موفق به‌آسانی با استفاده از منوهای نرم‌افزاری انجام دهد. داده‌ها از طریق پورت سریال و شبکه به سخت‌افزار منتقل شده و درنهایت تحریک از طریق یک الکترود فعال که داخل مجرای شنوایی قرار گرفته و یک الکترود غیرفعال که می‌تواند روی ماستوئید یا پیشانی قرار گیرد، صورت می‌پذیرد. برای اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه طراحی شده، تست‌های الکتریکی در شرایط مختلف انجام شده است. نتایج این تست‌ها نشان می‌دهد که جریان تولیدشده در یک مقاومت بار ثابت با ولتاژ ورودی خطی و همچنین مستقل از مقاومت بار متغیر است.
متن کامل [PDF 882 kb]   (1925 دریافت)
موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1395/7/18 | پذیرش: 1395/10/10 | انتشار: 1398/6/30