دوره 7، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 60-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bani F, sadeghizadeh M, Adeli M. Preparation and investigation of anticancer effect of nano drug delivery systems for curcumin based on graphene oxide-polyglycerol and reduced graphene oxide-polyglycerol hybrids. JMBS 2016; 7 (3) :50-60
بانی فرهاد، صادقی زاده مجید، عادلی محسن. تهیه و بررسی اثر ضد سرطانی نانو سامانه های دارویی کورکومین بر پایه حاملهای هیبریدی گرافن اکساید-پلی گلیسرول و گرافن اکساید کاهش یافته-پلی گلیسرول. زیست‌فناوری مدرس. 1395; 7 (3) :50-60

1- دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- استاد گروه ژنتیک دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس
3- استاد گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه لرستان
در این مطالعه، نانو حاملهای دارورسان بر پایه هیبرید گرافن اکساید و گرافن اکساید احیاء شده با پلیمر پرشاخه پلی گلیسرول ساخته شد. عامل دار کردن مواد گرافنی از طریق پیوندهای غیرکووالانسی بین سیستم کونژوگاسیون π مواد گرافنی با سیگمنت آروماتیکی در نقطه کانونی پلیمر انجام شد. پلی گلیسرول پلیمری آبدوست و زیست سازگار است که سبب افزایش پایداری کلوئیدی و کاهش برهمکنشهای غیر ویژه مواد گراافنی در محیطهای فیزیولوژیک شد. بارگذاری کورکومین بعنوان داروی گیاهی ضد سرطان و غیر محلول در آب با زیست دسترسی اندک و سرعت متابولیزه بالا در داخل بدن، بسادگی بر روی این دو هیبرید انجام گرفت. نتایج نشان از ظرفیت بار گذاری بالای هیبرید گرافن اکساید احیاء شده(%49) در مقایسه با هیبرید گرافن اکساید (%15) به علت بازیافت سیستم کونژوگاسیون π در گرافن اکساید احیاء شده داشت. کارایی ضد سرطانی این دو نانو هیبرید دارویی بر روی سلولهای سرطان سینه انسانی MCF7 باآزمایش بقای سلولی به روش MTT مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حاملهای هیبریدی زیست سازگاری مناسبی دارند. همچنین نانو هیبریدهای دارویی حاصل ضمن افزایش حلالیت و پایداری کورکومین در محیط آبی، خاصیت ضد سرطانی قابل مقایسه با داروی آزاد کورکومین دارند. با توجه به ظرفیت بارگذاری بسیار بالایی هیبرید گرافن اکسایداحیاءشده نسب به هیبرید گرافن اکساید، می توان در دوزهای پایین هیبرید دارویی به غلظت موثر دارو دست یافت و این مزیت استفاده از این هیبرید نسبت به هیبرید دارویی گرافن اکساید می باشد.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1394/6/24 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1395/8/23