دوره 11، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 49-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghafelebashi M, maghami P, shahverdi A, doranian D, sabbaghian M. Investigating the effect of static magnetic field on male sperm parameters. JMBS 2020; 11 (3) :42-49
قافله باشی متین سادات، مقامی پروانه، شاهوردی عبدالحسین، دورانیان داود، صباغیان مرجان. بررسی تاثیر میدان مغناطیسی استاتیک بر پارامترهای اسپرم مردان. زیست‌فناوری مدرس. 1399; 11 (3) :42-49

1- 1-گروه زیست شناسی ،دانشگاه آزاد واحد علوم وتحقیقات ، تهران ، ایران2-پژوهشگاه رویان ،پژوهشکده زیست شناسی وعلوم پزشکی تولید مثل جهاددانشگاهی ،مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل ،گروه جنین شناسی ، تهران ،ایران
2- گروه زیست شناسی ،دانشگاه آزاد واحد علوم وتحقیقات ، تهران ، ایران ، maghami@srbiau_ac.ir
3- پژوهشگاه رویان ،پژوهشکده زیست شناسی وعلوم پزشکی تولید مثل جهاددانشگاهی ،مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل ،گروه جنین شناسی ، تهران ،ایران
4- مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، دانشگاه آزاد علوم وتحقیقات ،تهران ، ایران
5- پژوهشگاه رویان ،پژوهشکده زیست شناسی وعلوم پزشکی تولید مثل جهاددانشگاهی ،مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل ،گروه آندرولوژی ، تهران ،ایران
اتوجه به شکل گیری و تکامل حیات در کنار میدان های مغناطیسی استاتیک ،مواجهه دائمی توانایی سازش را به موجودات داده است .مغناطیس درمانی از شاخه های طب مکمل  محسوب می شود ،که با استفاده از میدان های مغناطیسی با شدت پایین و غیر مضر به بدن صورت می گیرد. با مطالعه بر روی  زوج های نابارور،20درصد عامل مردانه، تنها علت ناباروری است ودر 50درصد موارد به عنوان یکی از عوامل مداخله کننده محسوب می شود. یکی از عوامل تاثیر گذار مربوط به ناباروری در مردان مربوط به اسپرم است . در تحقیق حاضر ،نمونه های نرمال تحت میدان مغناطیسی در شدت های 6،1 و12 میلی تسلا و در بازه های زمانی 3،1 و5 ساعت قرارگرفتند . بررسی های میزان حرکت اسپرم توسط نرم افزارکاسا وهمچنین میزان زندمانی اسپرم ها توسط رنگ آمیزی ائوزین نکروزین ونیز مورفولوژی توسط رنگ آمیزی پاپانیکولا انجام گرفت .نتایج این مرحله بر روی اسپرم های نرمال نشان دهنده ینتایج نشان دهنده تاثیر میدان مغناطیسی برحرکت اسپرم های تحت تاثیر میدان است  و کاهش معناداری در حرکت اسپرم هایی که تحت اثر میدان نبودند مشاهده شد .همچنین بررسی های مورفولوژی نشان دهنده عدم تاثیر میدان مغناطیسی بر مورفولوژی اسپرم است .در آزمایش ها ی زنده مانی ،اسپرم هایی که تحت اثر میدان مغناطیسی نبودند باکاهش معناداری همراه بود ونیز مورفولوژی اسپرم بدون تغییر است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی مولکولی
دریافت: 1398/2/25 | پذیرش: 1399/5/19 | انتشار: 1399/7/11