دوره 8، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 53-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami tilko P, Hajihassan Z, Nazari N, Moghimi H. Optimization of the effective factors in E.coli growth producing recombinant β-NGF using response surface methodology. JMBS. 2017; 8 (2) :53-63
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-22-3829-fa.html
غلامی تیلکو پوریا، حاجی حسن زهرا، نظری نوید، مقیمی حمید. بهینهسازی فاکتورهای مؤثر در رشد باکتری Escherichia coli تولیدکننده پروتئین نوترکیب βNGF با استفاده از روش سطح پاسخ . زیست‌فناوری مدرس. 1396; 8 (2) :53-63

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-22-3829-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد از بخش زیست فناوری میکروبی دانشگاه تهران
2- هیات علمی دانشگاه تهران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران
4- استادیار بخش زیست فناوری میکروبی دانشگاه تهران
چکیده:   (1225 مشاهده)
تولید پروتئینهای نوترکیب در میزبان باکتریایی ای کلای در چند دهه اخیر بسیار رواج پیداکرده است. مطالعات و آزمایشهای بسیار زیادی در زمینه بهینه سازی و افزایش تولید و بیان پروتئینهای نوترکیب در این میزبان انجام گرفته است. از راههای افزایش تولید، رسیدن به تراکم بالای سلولی (افزایش غلظت سلولی) و به طبع آن تولید بیشتر پروتئینهای داخل سلولی ازجمله پروتئین نوترکیب –NGF βمیباشد. بدین منظور در این پژوهش برای اولین بار با استفاده از گلیسرول و عصاره مخمر به عنوان منابع کربن و نیتروژن و همچنین نمک MgCl2 به عنوان افزایش دهنده رشد، کشت باکتری در تراکم سلولی بالا انجام شد. همچنین تأثیر شرایط کشت شبانه بر رشد باکتری مورد بررسی قرار گرفت. بهینه شرایط با استفاده از روش سطح پاسخ به دست آمد که شامل غلظت 18/23 گرم بر لیتر گلیسرول، غلظت 14/44 گرم بر لیتر عصاره مخمر و غلظت mM 10 نمک MgCl2 میباشد. همچنین کشت 14 ساعته در دمای 37 درجه سانتی گراد و دور شیکرrpm 180 به عنوان شرایط بهینه رشد معرفی شد. ایﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ میزان رشد سلولی و ﺗﻮﻟﯿﺪ پروتئین نوترکیب –NGF β در ﺷﺮایﻂ بهینه شده ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﯿﻂ ﮐﺸﺖ ﭘﺎیﻪ اﻓﺰایﺶ قابل توجهی داﺷﺘﻪ اﺳﺖ.
متن کامل [PDF 658 kb]   (372 دریافت)    
نوع مقاله: کامل پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۷/۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code