دوره 11، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 132-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sheykhi E, Behnaz Shojaedin-Givi B, Tavaddod S, Bassam M A, Naderi-Manesh H, sajad B. Quantification of Superficial Distribution of Fluorophores in a Total-Internal-Reflection Fluorescence Microscope. JMBS 2020; 11 (4) :121-132
شیخی الهام، شجاع الدین گیوی بهناز، تودد شراره، بصام محمد امین، نادری‌منش* حسین، سجاد بتول. کمی سازی توزیع مولکول‌های فام ساز نزدیک به سطح در تصویربرداری با میکروسکوپ فلورسانسِ بازتاب-داخلی-کلی. زیست‌فناوری مدرس. 1399; 11 (4) :121-132

1- دانشجوی دکتری دانشگاه الزهرا
2- دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشجوی پست دکتری دانشگاه ادینبورگ
4- هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
5- هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
6- هیات علمی دانشگاه الزهرا، تهران، ده ونک، دانشگاه الزهرا، دانشکده فیزیک و شیمی، گروه فیزیک ، bsajad@alzahra.ac.ir
میکروسکوپِ فلورسانسِ بازتاب-داخلی-کلی ابزاری کارا، برای مشاهده و ثبت پدیده­های رخ داده در فاصله­ای کمتر از صد نانومتر است. از این ویژگی منحصر بفرد میکروسکوپ، برای بررسی "کیفی" اسکلت سلولی، در نزدیکی سطح زیرینِ سلول استفاده می­شود. در این مقاله، توزیع اکتین­ها در فاصله­ی کمتر از صد نانومتری از سطحِ تماسِ سلول با بستر زیرین، با استفاده از میکروسکوپِ فلورسانسِ بازتاب-داخلی-کلی برپایه ی منشور، تصویربرداری شده است. کمی­سازی اکتین­های اسکلت سلولی برای بررسی خزیدن سلول‌ها از لحظه اتصال اولیه به بستر زیرین تا آغاز حرکت از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بدین­جهت در این مقاله، با استفاده از محاسبه توزیع سطحی-حجمی مولکول­های فام­ساز، روشی برای "کمی­سازی" توزیع مولکول­های فام­ساز در نزدیکیِ سطح زیرین سلول، ارایه شده است. این روش جدید، امکان مطالعه خزیدن سلول براساس تصویربرداری لحظه­ای از سطح سلول را از طریق محاسبه توزیع موضعی مولکول­های فام­ساز در آن ناحیه فراهم می­کند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی جانوری
دریافت: 1398/9/4 | پذیرش: 1399/8/6 | انتشار: 1399/9/10