دوره 12، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 27-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Takavar S, Sadeghizadeh M, Rahimian H, Esmaeeli Djavid G. Assessment of Low Level Laser (808 nm) Effects on E.coli -DH5α Viability and Growth. JMBS 2020; 12 (1) :17-27
تکاور سهیلا، صادقی زاده مجید، رحیمیان حشمت اله، اسماعیی جاوید غلامرضا. بررسی اثر موج لیزر کم توان nm808 بر زنده‌‌مانی و رشد باکتریE.coli-DH5α. زیست‌فناوری مدرس. 1399; 12 (1) :17-27

1- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران،، گروه ژنتیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران، بزرگراه جلال آل احمد، پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس.
2- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران،، گروه ژنتیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران، بزرگراه جلال آل احمد، پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس. ، sadeghma@modares.ac.ir
3- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران،
4- عضو هیات علمی دانشگاه

کاربرد لیزر NIR در باکتریها اغلب متمرکز بر خاصیت کشندگی و تشدیدکنندگی اثر آنتی بیوتیکها می‌باشد. در این راستا، طیفی از درجات کشندگی و حتی نقض آن گزارش شده‌‌است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر موج لیزر کم توانnm 808 بر زنده‌‌مانی و رشد باکتری E.coli-DH5α با سه روش شمارش کلنی‌ها(CFUMTT و فلوسایتومتری می‌باشد. به این منظور باکتری در محیط کشت مایع LB تحت تیمار لیزر J/cm2100 و 200 قرار داده ‌‌شد و روند رشد و زنده‌‌مانی نسبت به کنترل بررسی و مقایسه گردید. نتایج CFU پس از 24 ساعت به لحاظ آماری مابین کنترل و تیمارهای لیزر معنی‌دار نشد (06/0P=). ولی نتایج MTT  یک ساعت پس از اعمال لیزر نشان داد که کشندگی باکتریها میان تیمار لیزرJ/cm2200 و کنترل معنی‌دار می‌باشد(006/0P=). نتایج فلوسایتومتری بلافاصله پس از تیمار لیزر با بکارگیری PI و  Triton X100نشان داد گذشته از آن که لیزر اثر کشندگی دارد که نتایج MTT را تایید می‌کند، بروز اثرات از تغییر در نفوذپذیری غشا باکتریها تا کشندگی را با افزایش دوز لیزر ثابت می‌نماید. به این ترتیب روش‌های بکاربرده شده نشان دادند که دوزهای مختلف لیزر اثر مهاری با شدت متفاوت بر زنده‌‌مانی و رشد باکتری E.coli-DH5α دارد و لذا تیمار لیزر می‌تواند کاربردهایی با هدف باکتری‌زدایی یا تسهیل در روند انتقال ژن داشته باشد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نانو بیوتکنولوژی
دریافت: 1399/4/11 | پذیرش: 1399/8/17 | انتشار: 1399/10/10