دوره 12، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 127-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

panahi A. Bioinformatics investigation of the effect of lycopene on the expression of heat shock proteins (hsp27) in prostate cancer. JMBS 2022; 12 (2) :121-127
پناهی علیرضا. بررسی بیوانفورماتیکی تاثیر لیکوپن روی بیان پروتئین های شوک حرارتی (hsp27) در سرطان پروستات. زیست‌فناوری مدرس. 1400; 12 (2) :121-127

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی ، arpanahi@uma.ac.ir
در بیشتر سرطان ها سطح بیان پروتئین های شوک حرارتی بالا می رود که سلول های سرطانی را نسبت به دارو درمانی مقاوم و موجب پیش آگهی ضعیف می گردد. همچنین ارتباط آنها با تکثیر سلولی، تهاجم و متاستاز مشخص شده است. لیکوپن به عنوان یک کارتنوئید از آنتی اکسیدانت های موثر است که برای جلوگیری از رشد غده های سرطانی کار برد دارد. پروستات یکی ازشایع ترین سرطان هایی است که در مردان دیده می شود. برای درمان این بیماری بیشتراز جراحی و شیمی درمانی استفاده می گردد که عوارض متعدد بعد از درمان و هزینه بر است. برای این مطالعه داده های خام ریز آرایه سرطان پروستات تحت تیمار لیکوپن و غیر تیمار با حجم بالا از پایگاه NCBI بخش GEOدریافت شد. سپس تغییرات بیان پروتئین های شوک حرارتی(hsp27) با استفاده از ابزارها و روش های بیوانفورماتیکی، تعیین گردید و مقایسه نتایج سطح بیان ژن های تیمار با لیکوپن نسبت به غیر تیمار مشخص نمود که سطح بیان نسبی ژن HSPB8 به شدت کاهش یافته و همچنین تغییرات قابل ملاحظه ای در سطح بیان سایر واریانت های این ژن مشاهده نشد. این نتایج نشان می دهد که لیکوپن می تواند درسلولهای سرطانی پروستات تنش ایجاد کند و با این عمل سلولهای سرطانی را به طرف آپویتوز هدایت کند.
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه | موضوع مقاله: بیو انفورماتیک
دریافت: 1399/6/19 | پذیرش: 1399/12/12 | انتشار: 1400/11/10