دوره 5، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 80-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahangian S S, Jalili S, Mohseni A, Hassan Sajedi R, Hasannia S, Taghdir M, et al . Construction of a single domain antibody against the receptor binding domain of VEGF with the ability of binding to its critical functional region. JMBS 2014; 5 (1) :70-80
شاهنگیان سیده شیرین، جلیلی شیرین، محسنی عمار، حسن ساجدی رضا، حسن نیا صادق، تقدیر مجید، و همکاران.. ساخت آنتی بادی تک دمینی علیه دمین متصل شونده به گیرنده VEGF با توانایی اتصال به نواحی عملکردی کلیدی آن. زیست‌فناوری مدرس. 1393; 5 (1) :70-80

1- دانشجو، رشت
2- دانشجو، تهران
3- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس-استاد راهنما، رشت
4- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس-استاد راهنمای دوم، تهران
5- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس-استاد مشاور، تهران
6- عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز-استاد مشاور، اهواز
7- عضو هیات علمی دانشگاه گیلان، رشت
با توجه به اهمیت مهار VEGF و ویژگی های بی نظیر VHH که آنها را در زمره نسل جدید داروهای از نوع آنتی بادی قرار داده ، هدف از این مطالعه تولید VHH علیه دمین متصل شونده به رسپتور VEGF است تا بدین ترتیب از اتصال VEGF به رسپتورش ممانعت بعمل آید. پس از تهیه گنجینه ژنی قطعات VHH از شتر ایمن، کتابخانه نمایش فاژی VHH ساخته شد. برای جداسازی فاژهای نمایشگرVHH با تمایل بالا به دمین متصل شونده به رسپتور VEGF، غنی سازی های متوالی سختگیرانه ای انجام گرفت. 52 درصد از کلون های اختصاصی غربال شده توسط الایزای فاژ مونوکلونال توالی یکسانی داشتند که حاکی از غنی شدن بالای این کلون بود. ساختار سه بعدی این VHH VEvhh1)) مدل‌سازی شده و با استفاده از شبیه سازی میانکنش بین مولکولی آنتی ژن-آنتی بادی براساس اطلاعات کریستالوگرافی کمپلکس VEGF/VEGFR2، شبیه سازی دینامیک مولکولی و محاسبات انرژی آزاد MM/PBSA ، تصویر موثقی از جایگاه اتصال VHH بر روی آنتی ژن ارائه گردید. براساس نتایج مطالعات، VHH با انرژی اتصال بالایی به جایگاه اتصال به رسپتور VEGF متصل شده و بطور مؤثری این آمینواسیدهای کلیدی عملکردی VEGF را پوشش داده، مانع اتصال VEGF به رسپتور آن می گردد و احتمالا فعالیت بیولوژیک آن را مختل می سازد. این مطالعه VEvhh1 را بعنوان کاندید مناسب ضد VEGF و ضد آنژیوژنز معرفی می کند.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1393/10/29 | پذیرش: 1393/6/1 | انتشار: 1393/12/11