دوره 8، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 70-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

razmi A, nikkhah M, Bagheri A, Malekzadeh Shafaroudi S, Shams bakhsh M. Green syntesis of spherical gold nano particle by Water cress. JMBS 2017; 8 (1) :60-70
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-494-fa.html
رزمی آرش، نیکخواه مریم، باقری عبدالرضا، ملک زاده شفارودی سعید، شمس بخش مسعود. سنتز سبز نانو ذرات کروی طلا با استفاده از عصاره گیاه آب تره. زیست‌فناوری مدرس. 1396; 8 (1) :60-70

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-494-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گروه نانوبیوتکنولوژی، تهران
3- عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، مشهد
4- دانشگاه تربیت مدرس، گروه بیماری شناسی گیاهی، تهران
چکیده:   (11151 مشاهده)
در سال‌های اخیر، به دلیل کاربردهای گسترده نانو ذرات طلا، تمایل زیادی برای سنتز آنها بوجود آمده است. اگرچه روش‌های شیمیایی، نانوذرات خالص و همگنی را تولید می‌کنند، با این حال روشی گران بوده و برای محیط زیست خطر آفرین است. استفاده از ارگانیسم‌های زنده و اجزای آنان به عنوان جایگزینی مناسب و سازگار با محیط زیست برای سنتز نانو ذرات (سنتز سبز) مطرح است. در این میان استفاده از عصاره گیاهی به دلیل اقتصادی بودن و عدم نیاز به نگهداری کشت‌های سلولی برتر از سایر فرآیندهای بیولوژیک است که می‌تواند در مقیاس وسیع استفاده گردد. در این مطالعه از عصاره برگی گیاه آب تره برای سنتز برون سلولی نانو ذرات طلا، به عنوان روشی پربازده، کم‌هزینه و غیرسمی استفاده گردید. نانو ذرات بعد از تیمار محلول HAuCl4 با غلظت‌های مختلف عصاره گیاهی به عنوان عامل احیاء کننده در دماهای مختلف تشکیل شدند. به‌منظور سنجش پیشرفت واکنش از طیف سنجی UV-Vis و نیز جهت تعیین مشخصات نانوذرات سنتز شده از روش‌های تفرق نور پویا (DLS)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) استفاده شد. تشکیل نانو ذرات تنها چند دقیقه بعد از واکنش در دمای 60 و 80 سانتی‌گراد با مقدار 1000 میکرولیتر عصاره نشان از سرعت مناسب واکنش است. نتایج TEM نشان داد که در دمای بالا و مقدار بالای شیرابه، نانو ذرات کروی کوچک با اندازه 10 تا 50 نانومتر تشکیل می‌شوند. بررسی نتایج حاصل از FTIR نشان از دخیل بودن پروتئین‌ها و پلی ساکاریدها در سنتز نانوذرات را دارد
متن کامل [PDF 1034 kb]   (5638 دریافت)    

دریافت: 1394/8/24 | پذیرش: 1396/1/1 | انتشار: 1396/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.