دوره 12، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 139-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehdizadeh M, sheykhpour M, Salahshourifar I, Siadat S D, Saffarian P. Investigating the effect of functionalized carbon nanotube nanofluid on klebsiella pneumoniae. JMBS 2022; 12 (2) :128-139
مهدی زاده مریم، شیخ پور مژگان، سلحشوری فر ایمان، سیادت سید داور، صفاریان پروانه. بررسی اثر آنتی باکتریایی نانوسیال حاوی نانو لوله های کربنی عاملدار بر کلبسیلا پنومونیه. زیست‌فناوری مدرس. 1400; 12 (2) :128-139

1- گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم پایه ، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران
2- گروه مایکوباکتریولوژی و تحقیقات ریوی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران ، m-sheikhpour@pasteur.ac.ir
3- گروه مایکوباکتریولوژی و تحقیقات ریوی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
کلبسیلا ‌‌‌پنومونیه، باسیل گرم منفی از اعضای خانواده انتروباکتریاسه می باشد و علیرغم اینکه جزئی از میکروفلور طبیعی بدن می باشد، یک پاتوژن فرصت طلب و از عوامل اصلی عفونت های بیمارستانی است. افزایش ظهور مقاومت به چند دارو در کلبسیلا پنومونیه گزینه های درمانی را برای این باکتری محدود کرده است. نانولوله های کربنی (CNT) می توانند با بهبود پایداری و حلالیت دارو، اثربخشی داروها را افزایش دهند. هدف این تحقیق، تهیه و ارزیابی اثر آنتی باکتریال نانوسیال حاوی نانو لوله های کربنی عاملدار(f-CNT-NF) بر کلبسیلا پنومونیه جدا شده از نمونه های بالینی می باشد. برای تائید سویه تست های بیوشیمیایی IMViC، کیتAPI20E و تست های افتراقی تکمیلی انجام گردید. مقاومت آنتی بیوتیکی با روش انتشار دیسک تعیین شد. سویه مورد مطالعه، نسبت به تمامی آنتی بیوتیک(Ab) های مورد بررسی از جمله سفپیم، مقاومت نشان داد. کمترین غلظت مهارکنندگی(MIC) با استفاده از روش میکرو رقت Ab تعیین شد. MIC در 5 حالت اثردهی شاملAb ، f-CNT-NF ، CNT-NF بدون عامل ، Ab به همراه CNT-NF و Ab به همراه f-CNT-NF ، تعیین گردید. علیرغم اینکه اثر دهی 10 µg/ml سفپیم، و µg 80 f-CNT-NF ، به طور جداگانه، رشد باکتری را مهار نکرد، اما اثر دهی همزمان µg/ml 10 سفپیم به همراه µg80 f-CNT-NF ، رشد باکتری را مهار کرد. نتیجه گیری شد که f-CNT-NF می تواند در انتقال دارو در غلظت های پایین تر از حالت آزاد، موثرتر باشد که می تواند به عنوان ابزاری برای بهینه سازی دارو رسانی استفاده شود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1399/12/10 | پذیرش: 1400/1/29 | انتشار: 1400/11/10