دوره 12، شماره 4 - ( 1400 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 80-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

siadati H, ghazinoory S, fatemy M. open innovation system in Iran's biopharmaceutical industry. JMBS 2021; 12 (4) :49-80
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-51995-fa.html
سیادتی سید هادی، قاضی نوری سید سپهر، فاطمی مهدی. نظام نوآوری باز در صنعت داروسازی زیستی. زیست‌فناوری مدرس. 1400; 12 (4) :49-80

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-51995-fa.html

1- دانشجوی دکترای مدیریت تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه ازاد اسلامی، تهران، ایران
2- استاد گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، ghazinoory@modares.ac.ir
3- دانشجوی دکترای سیاستگذاری علم و فناوری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
صنعت داروسازی زیستی در کشور به موازات روند جهانی در حال توسعه می‌باشد. از آنجا که تحقیق، توسعه، تولید و فروش این داروها برای شرکت‌ها ریسک و هزینههای بسیاری را به همراه دارد، در دهه اخیر شرکت‌ها به سمت مشارکت و بهرهمندی از مزایای الگوهای نوآوری باز در حلقههای مختلف زنجیره ارزش پیش رفتهاند. با این حال بهره‌برداری محدود شرکت‌های کشور از روش‌های همکاری‌ فناورانه، صنعت مذکور را در آینده نزدیک در تله ژنریک‌سازی گرفتار خواهد کرد. بر این اساس توسعه نظام نوآوری باز در زنجیره ارزش صنعت داروسازی زیستی کشور، امکان تداوم توسعه این صنعت را فراهم می‌سازد. در پژوهش حاضر ابتدا توانمندی‌های فناورانه شرکت‌های صنعت داروسازی زیستی کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است و در ادامه چند نمونه از همکاری‌های فناورانه در صنعت مذکور مورد بررسی عمیق قرار گرفته است. بر این اساس با توجه به قرارگیری سطح "استراتژیک" توانمندی فناورانه شرکت‌ها و همچنین درس‌آموخته‌های مطالعه چندموردی تجربیات شرکت‌های داروسازی کشور، راهکارهای تکمیل حلقه‌های زنجیره ارزش، استفاده از ابزارهای توسعه صادرات، حمایت از تجاری‌سازی دستاوردهای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، تسهیل فرایندهای ادغام و اکتساب و نهایتا هدفمندسازی حمایت‌های مالی دولت به منظور توسعه نظام نوآوری باز در صنعت داروسازی زیستی کشور پیشنهاد می‌شود.

نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی دارویی
دریافت: 1400/2/6 | پذیرش: 1400/6/3 | انتشار: 1401/9/7