دوره 13، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 105-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

zeraati V, Abdolmaleki P, Hassan Sajedi R, Moazeni-roodi A. The effect of Extrmely low frequency magnetic field with Avastin on proliferation of Human umbilical vein endothelial cells. JMBS 2022; 13 (1) :85-105
زراعتی وحید، عبدالمالکی پرویز، حسن ساجدی رضا، مؤذنی رودی عبدالکریم. اثر میدان مغناطیسی بسیار‌کم‌فرکانس به همراه اوستین بر تکثیر سلول‌های اندوتلیال ورید بند ناف انسانی. زیست‌فناوری مدرس. 1400; 13 (1) :85-105

1- گروه بیوفیزیک، دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- گروه بیوفیزیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران، بزرگراه جلال آل احمد، پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم زیستی، گروه بیوفیزیک،صندوق پستی 14115/175 ، parviz@modares.ac.ir
3- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران، بزرگراه جلال آل احمد، پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم زیستی، گروه بیوشیمی
4- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران، ایرانشهر، بلوار بلوچ، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، معاونت آموزشی
بررسی عوامل مؤثر بر تکثیر سلول‌های اندوتلیال یک بخش اساسی در مطالعات رگزایی است. نظر به اهمیت مهار رگزایی در درمان سرطان‌ها و به دلیل عوارض جانبی و هزینه ‌سنگین داروهای ضد‌رگزایی مثل اوستین، کاربرد عوامل فیزیکی که در درمان کمک کنند و نیاز به دوزهای بالای دارو را کاهش دهند، شایسته توجه است. میدان‌های مغناطیسی به دلیل اثرگذاری از فاصله دور و غیرتهاجمی بودن، مورد توجه هستند و مطالعات زیادی در مورد اثرات آنها روی پدیده‌های زیستی از جمله رگزایی انجام شده است که نتایج انها ناهمگون بوده است. در مطالعه حاضر اثر میدان مغناطیسی متناوب 2 میلی‌تسلا با فرکانس 200 هرتز به همراه اوستین روی تکثیر سلول‌های اندوتلیال ورید بند ناف انسانی (HUVEC) بررسی شده‌ است. سلول‌ها به مدت 48 ساعت تحت تأثیر مخلوط محلول غلظت 50 میکروگرم در میلی‌لیتر فاکتور رشد اندوتلیال عروقی(VEGEF) و اواستین در غلظت‌های‌( صفر(کنترل دارو)، 50، 100، 200 و 400 میکروگرم در میلی‌لیتر) و همچنین گروه‌های تیمار میدان به مدت زمان‌های 3، 6، 12، 24 و 48 ساعت در معرض میدان مغناطیسی قرار‌گرفتند. سپس بررسی تکثیر سلول‌ها با استفاده از تست رنگ‌سنجی آلامار‌بلو انجام شد. داده‌ها با آنالیز واریانس سه‌عاملی تحلیل گردید. بر‌اساس یافته‌ها، زمان‌های مواجهه 12، 24 و 48 ساعت، کاهش معنی‌داری در تکثیر سلول‌ها در مقایسه با گروه کنترل ایجاد کردند اما در تیمارهای 3 و 6 ساعت این تفاوت معنی‌دار نبود. همچنین میزان اثرات تداخلی عوامل مذکور با یکدیگر بر تکثیر HUVEC، مورد بررسی قرار‌گرفت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی صنعتی
دریافت: 1400/7/27 | پذیرش: 1400/8/29 | انتشار: 1401/10/14