دوره 1، شماره 1 - ( 1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 60-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahimi A, Gardaneh M, Ali Panah M, Panahi Y. Recombinant lentivirus-mediated gene transfer into chicken cell line LMH. JMBS 2010; 1 (1) :54-60
رحیمی عباس، گردانه موسی، علی پناه مسعود، پناهی یاسین. انتقال ژن به سلولهای کبدی رده LMH جوجه بوسیله لنتی ویروسهای نوترکیب. زیست‌فناوری مدرس. 1389; 1 (1) :54-60

1- دپارتمان ژنتیک مولکولی،پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و دانشکده کشاورزی، زابل
2- اتوبان تهران-کرج- بلوار پژوهش- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک، تهران
3- استادیار،دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
4- اتوبان تهران-کرج بلوار پژوهش- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک، تهران
لنتی ویروسها از جمله موثرترین ویروسهای نوترکیب برای انتقال ژن به سلولها و بافتهای پستانداران بشمار میرود. در این مطالعه، عملکرد لنتی ویروسهای انسانی را در انتقال ژن خارجی به سلولهای طیور بررسی کردیم. سه ناقل لنتی ویروسی بنامهای ناقل انتقال (ناقل ترانسفر حامل ژن گزارشگر GFP)، ناقل بسته بندی و ناقل غشائی را همزمان به سلولهای مولد ویروس (رده HEK-293T) منتقل کردیم. سوپرناتان سلولهای ترانسفکت شده را پس از 24 و 48 ساعت جمع آوری نموده از فیلتر گذراندیم. سپس آن را به ستونهای پروتئینی Amicon حاوی فیلتر 100 کیلو دالتونی منتقل کرده و بخش اعظم سوپرناتان را با استفاده از سانتریفوژ از نمونه ها جدا کردیم. بدین ترتیب استوکی در حجم 500 µl از سوپرناتان غلیظ شده و مملو از ویریونها را بدست آوردیم. برای ترانسدوکشن سلولهای کبدی جوجه رده LMH رقتهای مختلفی از این استوک ویروسی تغلیظ شده را به محیط کشت این سلولهای در حال رشد اضافه کردیم. 48 ساعت بعد آلودگی سلولی و بیان ترانسژنهای گزارشگر را مشاهده کردیم که میزان بیان آنها 96 ساعت پس از آلودگی به 100% افزایش یافت. نتایج مزبور نشان میدهد که سلولهای با منشاء جوجه را نیز میتوان بوسیله لنتی ویروسهای با منشاء انسانی آلوده ساخت. همچنین با توجه به نیاز به تیتر بالای ویروس برای انتقال موفقیت آمیز ژنها، روش فیلتراسیون تیتر بالایی از ویروس را تولید میکند و از نظر کارایی قابل مقایسه با روشهای سنتی از جمله روش اولتراساتریفوژ بوده و از نظر هزینه، حجم کار و زمانبری بر آنها ارجحیت دارد.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی | موضوع مقاله: Agricultural Machinery
دریافت: 1389/5/27 | پذیرش: 1389/8/19 | انتشار: 1389/9/22