دوره 7، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 70-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golabgir M, Mowla S J, Ghaedi K, Nasr-Esfahani M H. Investigating the Probable role of miR-9, miR-17 and miR-106a/b in Th17 differentiation pathway in multiple sclerosis. JMBS 2016; 7 (1) :60-70
گلابگیر مریم، مولی سید جواد، قائدی کامران، نصر اصفهانی محمد حسین. بررسی نقش احتمالی miR-9، miR-17 و miR-106a/b در مسیر تمایزی سلول های Th17 در بیماری مولتیپل اسکلروزیس. زیست‌فناوری مدرس. 1395; 7 (1) :60-70

1- کارشناس ارشد زیست شناسی- ژنتیک دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- دانشیار ژنتیک مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
3- دانشیار دانشکده علوم اصفهان و گروه زیست فناوری سلولی- مرکز تحقیقات علوم سلولی- پژوهشکده ی زیست فناوری جهاد دانشگاهی- پژوهشگاه رویان، اصفهان
4- استاد مرکز تحقیقات علوم سلولی- پژوهشکده ی زیست فناوری جهاد دانشگاهی- پژوهشگاه رویان، اصفهان
مولتیپل اسکلروزیس ( MS) بیماری مزمن تخریب‌کننده‌ی میلین است که دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند. سلول‌های CD4+ T گروهی از سلول‌های دستگاه ایمنی اکتسابی هستند که نقش محوری در بروز پاسخ‌های ایمنی علیه عوامل بیگانه دارند. سلول های Th17 یکی از زیررده های سلول هایT CD4+هستند که در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس افزایش می‌یابند. microRNA ها (miRNA)RNA های غیر کد کننده هستند که بیان پروتئین ها را با هدف قرار دادن mRNA ی هدف آنها تنظیم می نمایند. اختلال بیانmiRNA ها نقش مهمی در بیماری زایی بیماری ‌های خود ‌ایمن دارد. هدف این مطالعه یافتن miRNA های احتمالی موثر بر مسیر تمایزی سلول های Th17 به روش بیوانفورماتیکی است تا بتوان از این طریق این مسیر تمایزی را مهار و علائم این بیماری را کاهش داد. دراین مطالعه از طریق پایگاه داده های miRWalk و miRTarBase میانکنش های احتمالی و تایید شده میان برخی miRNA هایی که قبلا به صورت کلینیکی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس تغییر بیان نشان داده اند و پروتئین های مسیر تمایزی سلول های Th17 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادmiR-9 احتمالا با مهار تنظیم کننده های منفی مسیر تمایزی Th17 می تواند تمایز سلول های Th17 از سلول های T بکر را القا نماید و در مقابل miR-17 وmiR-106a/b احتمالا می توانند با مهار تنظیم کننده های مثبت این مسیرتمایز سلول های Th17 را مهار نمایند و بنابراین می توانند به عنوان اهدافی برای مهار یا کاهش علائم و همچنین نشانگر تشخیصی در بیماران مبتلا به ام اس استفاده گردند.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1394/2/19 | پذیرش: 1394/11/17 | انتشار: 1395/3/1