دوره 4، شماره 2 - ( 1392 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 64-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

jalili S, Hasannia S, shahangian S. Construction, screening and selection of specific nanobodies against apoptosis-inducing epitope of NTR-DR5 domain using phage display technique. JMBS 2013; 4 (2) :49-64
جلیلی شیرین، حسن نیا صادق، شاهنگیان سیده شیرین، محمدی محمد، عرب سید شهریار، حسن ساجدی رضا، و همکاران.. ساخت، غربالگری و انتخاب نانوبادی های ویژه، علیه اپی توپ القاء کننده آپوپتوز در دومن NTR–DR5 با استفاده از تکنیک نمایش فاژی. زیست‌فناوری مدرس. 1392; 4 (2) :49-64

1- دانشجو، تهران
2- عضو هیأت علمی، تهران
3- دانشجو، رشت
4- هیات علمی، اهواز
5- هیات علمی، تهران
یکی از امید بخش‌ترین روش های درمان سرطان، القاء آپوپتوز در سلول‌های سرطانی است. به همین منظور، چندین آگونیست علیه گیرنده مرگ 5 (DR5) تولید شده است، که تحت ارزیابی بالینی قرار دارند. اساسا، با فعال شدن DR5 در سلول‌های سرطانی القاء آپوپتوز در مسیرهای داخلی و خارجی آغاز می گردد. این گیرنده در بخش خارج سلولی خود دارای چندین دومن عملکردی است، که در بین آنها دومن‌های غنی از سیستئین (CRDs) آن نقش کلیدی در القاء آپوپتوز با واسطه ی اتصال به TRAIL دارند. اخیرا مشخص شده است، اتصال آنتی بادهای منوکلونال آگونیست به دومن دیگری از ناحیه ی -N ترمینال DR5 نیز می تواند آپوپتوز را القا کنند. دومن‌های متغییر مشتق شده از زنجیره ی سنگین آنتی بادی های شتری به نام VHHها یا نانوبادی‌ها، کوچکترین قطعات مقاوم و کارآمدی هستند، که قادرند به آنتی‌ژن‌ها متصل شوند. این ویژگی های منحصر به فرد VHH ها ، باعث شده است که آنها کاندیداهای مناسبی برای تشخیص و درمان محسوب شوند. در این تحقیق با استفاده از تکنیک نمایش فاژی و ایمن کردن شتر با پپتید حاوی بخش اپی توپی (1ITQQDLAPQQRA12)، کتابخانه ژنی حاوی VHH شتری ساخته شد. با غربالگری این کتابخانه فاژِی، در طی مراحل غنی سازی موفق به جداسازی سه متصل شونده با تمایل بالا به این اپی‌توپ واقع در ناحیهNTR شدیم. با در نظر گرفتن نقش کلیدی این اپی‌توپ در القاء آپوپتوز، متصل شونده های انتخاب شده، می توانند کاندیداهای مناسبی برای راه اندازی آپوپتوز در سلول های سرطانی متفاوت باشند.
نوع مقاله: کامل پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1393/4/22 | پذیرش: 1392/7/1 | انتشار: 1393/11/12