دوره 7، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 80-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

azizi M, hemmat J. Isolation of thermotolerant Isoptericola variabilis IDAH9 and optimization of its exoglucananse activity. JMBS 2016; 7 (2) :70-80
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-8467-fa.html
عزیزی مریم، همت جعفر. جداسازی Isoptericola variabilis IDAH9 تحمل کننده حرارت و بهینه سازی فعالیت اگزوکلوکانازی آن. زیست‌فناوری مدرس. 1395; 7 (2) :70-80

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-8467-fa.html


1- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، تهران
2- استادیار و عضو هیئت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران
چکیده:   (6958 مشاهده)
این تحقیق با هدف جداسازی و شناسایی باکتری های ترموفیل تولید کننده اگزوکلوکاناز از چشمه های آب گرم دهلران در جنوب غربی ایران واقع در استان ایلام انجام شد. پس از نمونه‌گیری، غنی‌سازی در محیط کشت حاوی سبوس برنج یا CMC ( کربوکسی متیل سلولز) انجام گردید. شناسایی باکتری ها بر اساس خصوصیات آنها از جمله تعیین توالی ژن یونیورسال 16SrRNA و با استفاده از تکنیک PCR انجام شد. مقایسه توالی جدایه ها در پایگاه داده ژنومی بانک ژن، بیشترین قرابت را با گونه‌های Pseudoj,hgdxanthomonas mexicana، Chelatococcus daeguensis،Promicromonospora sp.،Isoptericola variabilis sp. نشان دادند. در میان جدایه ها، سویه منتخب به عنوان variabilis sp. IDAH9. Isoptericola شناسایی و نام گذاری گردید. این سویه U/ml1 فعالیت اگزوگلوکانازی نشان داد. به منظور بهینه سازی تولید آنزیم سویه منتخب، اثر منابع کربن، نیتروژن، توئین 80، ساکاروز بر تولید آنزیم بررسی گردید. نتایج نشان داد، بیشترین فعالیت اگزوگلوکانازی در غلظتهای 2/0% ساکاروز، 6/0% توئین 80 ، 12 گرم بر لیتر از منابع کربنی سبوس و کربوکسی متیل سلولز و 6/5 گرم بر لیتر آمونیوم سولفات حاصل شده است. آنزیم در دمای °C 50 پس از 24 ساعت 64% فعالیت خود را حفظ نمود. بنابراین Isoptericola variabilis sp. IDAH9. می تواند گزینه مناسبی برای تولید اگزوکلوکاناز مقاوم به حرارت از منابع کربنی ارزان قیمت باشد.
واژه‌های کلیدی: ترموفیل ها، اگزوگلوکاناز، سلولاز
متن کامل [PDF 425 kb]   (3262 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1394/4/22 | پذیرش: 1394/11/17 | انتشار: 1395/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.