دوره 7، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Metabolic engineering of Bacillus subtilis for ethanol production: episomal expression versus chromosomal integration of ethanologenic genes. JMBS 2016; 7 (3) :1-10
رجایی سارا، شهبانی ظهیری حسین، صادقی زاده مجید، اکبری نوقابی کامبیز. مهندسی متابولیسم باسیلوس سوبتیلیس به منظور بررسی تولید اتانل: بیان اپی زومال در مقایسه با درج کروموزومی مسیر اتانولوژنیک هترولوگ. زیست‌فناوری مدرس. 1395; 7 (3) :1-10

1- دانشجو، تهران
2- عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
3- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، تهران
4- عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران
اتانل به عنوان یک سوخت زیستی تجدید پذیر جایگزین مناسب و بی نقصی برای سوخت های فسیلی چالش بر انگیز به نظر می رسد. باکتری گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس توانمندی های ذاتی مثبت متعددی برای تبدیل شدن به یک باکتری تولید کننده اتانل نشان میدهد از جمله توانایی تخمیر طیف گسترده ای از قند های حاصل از هیدرولیز زیست توده لیگنوسلولزی. تبدیل این باکتری تجزیه کننده سلولز به یک باکتری تولید کننده اتانل، با روشهای مهندسی متابولیک و از طریق وارد کردن اپرون تولید اتانل از باکتری زیموموناس موبیلیس به دو فرم پلاسمیدی و اپی زومال، صورت گرفت و در نهایت سویه های SR1، SR21 و SR22 ایجاد شدند. در سویه های SR21 و SR22 ژن لاکتات دهیدروژناز نیز حذف شد، این سویه ها اهمیت تولید کوفاکتور NAD+ و تاثیر آن بر رشد بی هوازی باکتری را نشان دادند. با توجه به نقش یون Fe2+ در فعالیت آنزیم الکل دهیدروژناز II و تامین NAD+، بررسی میزان تولید اتانل در سویه های نوترکیب در حضور این یون انجام شد و تاثیر مثبت آن در بهبود رشد سویه ها در شرایط بی هوازی نشان داده شد. در نهایت بازده تولید اتانل توسط سویه های SR1، SR21 و SR22 به ترتیب 8/53%، 7/86% و 9/83% بود.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1394/7/18 | پذیرش: 1394/11/17 | انتشار: 1395/8/1