دوره 8، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 120-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rapid detection of Influenza A (H1N1)Viruses by RT-PCR & sequencing methods. JMBS 2017; 8 (1) :110-120
قاضی فریده، غفوری پریسا، سهرابی نوشین، تقی زاده مرتضی، عطایی کچویی زهره. تشخیص سریع ویروس آنفولانزای A(H1N1) با استفاده از روش های RT-PCR و تعیین توالی. زیست‌فناوری مدرس. 1396; 8 (1) :110-120

1- عضو هیئت علمی
2- کارشناس آزمایشگاه دانشکده پزشکی دانشکاه علوم پزشکی ایران
3- عضو هیئت علمی دانشکده علوم دانشگاه پیام نور واحد پردیس
4- عضو هیئت علمی بخش ویروس شناسی انستیتو رازی،حصارک کرج
5- کارشناس آزمایشگاه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:
زمینه: ویروس آنفولانزا تیپ Aدارای ژنومRNA با قطبیت منفی می باشد که از 8 رشته تشکیل شده است که برحسب نوع ویروس کد گذاری میکند برای 12-14 پروتیین. تغییرات ژنتیکی این ویروس باعث بروز اپیدمی های جدید در سرتاسر دنیا در بین انسان ها می شود. از این رو وجود یک روش دقیق و سریع به منظور تشخیص سویه های جدیدضروری می باشد.این مطالعه با هدف تشخیص سریع زیر تیپ های جدید ویروس آنفولانزای A با به کارگیری روش RT-PCRاختصاصی بر اساس ژن هماگلوتینین انجام شد.
روش کار: در این مطالعه 30 نمونه ترشحات دستگاه تنفسی بیماران مبتلا به آنفولانزا در تخم مرغ جنین دار کشت داده شد سپس RNA استخراج، cDNA تهیه و واکنش PCRبا استفاده از جفت پرایمرهای اختصاصی طراحی شده از ژن هماگلوتینین انجام شد. محصول PCR، پس ازتخلیص تعیین توالی گردید.
یافته ها: مقایسه توالی نوکلئوتیدهای محصول PCR باتوالی موجود در بانک ژنی نشان داد که توالی نمونه های مثبت جدا شده از بیماران با توالی سویه های جدید جدا شده در سالهای اخیر شباهت بالایی دارند، در نتیجه RT-PCR استفاده شده در این مطالعه کاملا اختصاصی بوده و قادر به تکثیر و تشخیص آنفولانزا A و زیر گروه های آن از نمونه های کلینیکی می باشد.

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه تایید می کند که PCR بر اساس ژن هماگلوتینین به همراه تعیین توالی یک روش حساس و اختصاصی برای تشخیص سریع ویروس آنفولانزای تیپ A و زیرتیپ های جدید آن مستقیما از نمونه های کلینیکی می باشد که برای تهیه وتولید واکسن سودمنداست.
واژه‌های کلیدی: هماگلوتینین، آنفولانزای A، و RT-PCR
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: ژنتیک