%0 Journal Article %A Mahmoodi Tarkhorani, S. %A Sanjarian Dehaghani, F. %A Monsef Shokri, M. %T The effect of salicylic acid treatment on the antioxidant enzyme activities in Thymus vulgaris seedlings %J Modares Journal of Biotechnology %V 10 %N 1 %U http://biot.modares.ac.ir/article-22-15497-fa.html %R %D 2019 %K Antioxidants, Salicylic Acid, Thymus vulgaris L., %X اهداف: گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) از جمله گیاهان مهم از نظر اقتصادی است که هنگام جوانه‌زدن به تنش‌های اکسایشی و خشکی بسیار حساس است. سالیسیلیک‌اسید به‌عنوان یک هورمون گیاهی نقش مهمی در افزایش تحمل گیاه در برابر تنش‌‎های زیستی و غیرزیستی دارد. این پژوهش با هدف افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش‌های محیطی به‌واسطه افزایش قدرت آنتی‌اکسیدانی آنزیمی و غیرآنزیمی با تیمار سالیسیلیک‌اسید انجام شد. مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر بذرهای گیاه آویشن باغی در قالب طرح بلوک‌های تصادفی با سه تکرار به‌مدت ۱۶ساعت، در محلول ۲میلی‌مولار سالیسیلیک‌اسید خیسانده و سپس در گلدان کاشته شدند. گلدان‌ها به اتاقک رشد با شرایط ثابت و کنترل‌شده ۱۶ساعت نور و ۸ساعت تاریکی در دمای °C۲۵ به‌مدت ۱۴روز منتقل شدند. پس از اتمام زمان آزمایش پارامترهای رشدی گیاه، درصد جوانه‌زنی، محتوای فنلی و نیز فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی مهمی مانند سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز، پلی‌فنل‌اکسیداز و پراکسیداز اندازه‌گیری و با گروه شاهد مقایسه شدند. یافته‌ها: اگرچه سالیسیلیک‌اسید تاثیر مثبت چشمگیری روی رشد رویشی گیاه نداشت، اما سبب القای موثر آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی شد. همچنین با این تیمار محتوای مولکول‌های آنتی‌اکسیدانی نیز افزایش یافت. نتیجه‌گیری: تیمار با سالیسیلیک‌اسید می‌تواند منجر به افزایش مقاومت آویشن باغی در مقابل تنش‌های استرس‌زا شود. %> http://biot.modares.ac.ir/article-22-15497-fa.pdf %P 37-44 %& 37 %! %9 %L A-22-18828-1 %+ Plant Bioproducts Group, Institute Agriculture Biotechnology, National Institute of Genetic Engineering & Biotechnology (NIGEB), Tehran, Iran %G eng %@ 2322-2115 %[ 2019