دوره 2، شماره 1 - ( 1390 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mirbagheri M. Discovery of citric acid producing yeasts to use in industry. JMBS 2011; 2 (1)
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-10116-fa.html
میرباقری مریم السادات، نحوی ایرج، امتیازی گیتی، درویشی فرشاد. جدا سازی و شناسائی مخمر بومی تولید کننده اسید سیتریک بالا برای استفاده در صنایع. زیست‌فناوری مدرس. 1390; 2 (1)

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-10116-fa.html


1- سپاهان شهر-خوارزمی4- معلم-معراج-دی-پلاک54، اصفهان
2- دانشگاه اصفهان-گروه زیست شناسی- بخش میکروبیولوژی، اصفهان
3- دانشگاه اصفهان-گروه زیست شناسی-بخش میکروبیولوژی، اصفهان
4- دانشگاه اصفهان-کروه زیست شناسی- بخش میکروبیولوژی، اصفهان
چکیده:   (12847 مشاهده)
اسید سیتریک یکی از محصولات صنعتی است که در صنایع غذایی، داروسازی، آرایشی و شیمیایی کاربرد فراوان دارد. اگر چه تا سال 1965 آسپرژیلوس نایجر تنها سویه تولید کننده اسید سیتریک بود اما از آن زمان مشخص شد، مخمرها نیز کاندید مناسبی برای تولید اسید سیتریک هستند، زیرا مخمر¬ها بر روی انواع سوبستراهای ارزان¬ قیمت و قابل دسترس از جمله هیدروکربن¬ها و ترکیبات نفتی رشد می کنند و حساسیت کمی به یون¬های فلزات موجود در مواد اولیه خام دارند. در این تحقیق مخمر¬های تولید کننده اسید سیتریک جداسازی شدند. بعد از نمونه گیری از صنایع غذایی مختلف همچون گوشت و لبنیات و ... از کارخانجات اصفهان، جداسازی بیش از 340 سویه مخمر بر روی محیط¬های اختصاصی صورت گرفت و پس از غربالگری اولیه در نهایت 12 سویه انتخاب شدند. در محیط تولید اسید سیتریک میزان تولید با روش رنگ سنجی و با استفاده از کیت، طی 192 ساعت بررسی شد. یکی از سویه های جدا شده از گوشت مرغ با تولید 5/55 گرم در لیتر بعد از 144 ساعت از زمان تلقیح بیشترین بازده تولید را داشت که از بهترین سویه¬های وحشی شناخته شده تا به امروز برای تولید اسید سیتریک است. با بررسی تست¬های بیوشیمیایی و مولکولی این مخمر یک سویه از مخمر یاروویا لیپولیتیکا شناسایی شد و دربانک ژنی با شماره HM011048 به ثبت رسید.
واژه‌های کلیدی: مخمر، اسید سیتریک، جداسازی، شناسایی
متن کامل [PDF 390 kb]   (5542 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی|Horticultural Science
دریافت: 1389/5/8 | پذیرش: 1390/4/11 | انتشار: 1390/6/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.