Arjmand S, Ghobadi L, Ranaei-Siadat S, Sefidbakht Y, Farzaneh F. Increasing Thermal Stability of Saccharomyces cerevisiae Recombinant Protein Invertase by Site-directed Mutagenesis. JMBS 2018; 9 (3) :339-345
URL:
http://biot.modares.ac.ir/article-22-24440-fa.html
ارجمند ساره، قبادی لیلا، رعناییسیادت سیدامید، سفیدبخت یحیی، فرزانه فاطمه. افزایش پایداری حرارتی پروتئین نوترکیب اینورتاز ساکارومایسس سرویزیه با ایجاد جهشهای هدفمند. زیستفناوری مدرس. 1397; 9 (3) :339-345
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-24440-fa.html
1- مرکز تحقیقات پروتئین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران،
2- مرکز تحقیقات پروتئین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران، تهران، دانشگاه شهید بهشتی، مرکز تحقیقات پروتئین. کد پستی: 1983969411 ، O_ranaei@sbu.ac.ir
چکیده: (10205 مشاهده)
اهداف: اینورتاز آنزیمی است که بهصورت گسترده در صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. منبع اصلی تولید صنعتی آنزیم اینورتاز مخمر ساکارومایسس سرویزیه است. افزایش پایداری حرارتی در این آنزیم کمک مهمی به افزایش بهرهوری در تولید مربوطه خواهد کرد. هدف پژوهش حاضر افزایش پایداری حرارتی پروتئین نوترکیب اینورتاز ساکارومایسس سرویزیه با ایجاد جهشهای هدفمند بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، با الگوقراردادن آنزیم اینورتاز باکتری گرمادوست ترماتوگا ماریتیما بهمنظور افزایش پایداری حرارتی، اسیدآمینههای ترئونین ۳۴۵ و آسپارژین ۳۴۹ در ژن پروتئین اینورتاز ساکارومایسس سرویزیه با روش جهشزایی هدفمند با آلانین جایگزین و در مخمر پیکیا پاستوریس همسانهسازی با واکنش زنجیرهای پلیمراز SOEing انجام شد. فعالیت آنزیمهای نوترکیب اینورتاز طبیعی و جهشیافته در دماهای مختلف، pHهای مختلف، مدتزمان پایداری و پایداری حرارتی- عملکردی اندازهگیری و نمودار میکائیلیس- منتن رسم شد.
یافتهها: پایداری حرارتی- ساختاری آنزیمهای طبیعی و جهشیافته اینورتاز در دمای ۵۵ºC نشان داد که آنزیم جهشیافته در دمای ۵۵ºC نسبت به آنزیم طبیعی پایدرای حرارتی بالاتری داشت. هر دو آنزیم طبیعی و جهشیافته در پایداری عملکردی روند مشابهی را نشان دادند. کاهش Km و افزایش Vmax در سوبسترای ساکاروز و افزایش ۵برابری نسبت Kcat/Km در آنزیم جهشیافته دیده شد.
نتیجهگیری: جهشهای هدفمند اعمالشده هیچ اثر منفی روی میزان تولید و همچنین ترشح پروتئین نوترکیب اینورتاز ندارد و باعث افزایش فعالیت آنزیم میشود. آنزیم جهشیافته نسبت به آنزیم طبیعی، پایداری ساختاری بالاتری دارد، بدون این که تغییری در پایداری عملکردی آن ایجاد کند.
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی کشاورزی دریافت: 1394/10/30 | پذیرش: 1395/9/17 | انتشار: 1397/6/31