1- دانشگاه زابل،
2- عضو هیئت علمی دانشگاه زابل، زابل- پردیس دانشگاه زابل- دانشکده کشاورزی- گروه زراعت و اصلاح نباتات ، aliimamjomeh@alumni.ut.ac.ir
3- دانشگاه سیستان و بلوچستان،
چکیده: (3337 مشاهده)
امروزه، نانوذرات نقره یکی از مهمترین نانومواد تجاری محسوب میشوند. تقاضا برای سنتز نانوذرات از طریق روشهای زیست سازگار به دلیل کاربرد گسترده در زمینه زیست پزشکی در حال افزایش است. استفاده از گیاهان و محصولات گیاهی به عنوان منابع پایدار و تجدیدپذیر در سنتز نانوذرات از سایر روشهای سنتز بیولوژیکی سودمندتر است. در این مطالعه بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه پنیرباد بعنوان عامل کاهنده گزارش می شود. پارامترهای موثر بر بیوسنتز نانوذرات شامل حجم عصاره، غلظت نمک نیترات نقره، اثر pH و زمان واکنش توسط تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش_ مرئی بررسی و بهینهسازی شدند. تغییر رنگ محلول از زرد روشن به قهوه ای تیره در دمای اتاق به دلیل کاهیدگی یونهای نقره مشاهده شد. اندازه و مورفولوژی نانوذرات به وسیله میکروسکوپ الکترون عبوری تعیین گردید که ذراتی با ساختار کروی و اندازه متوسط در حدود 35-24 نانومتر را نشان می دهد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی کشاورزی دریافت: 1397/7/3 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/3/20