دوره 11، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 87-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pahlavan Yali M, hjalili H, Noroozi M, Morady Y, Hallajisani A. Enhancement of native Aurantiochytrium sp.shy growth by medium optimization with response surface methodology. JMBS 2020; 11 (4) :75-87
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-27990-fa.html
پهلوان یلی مرتضی، جلیلی حسن، نوروزی مصطفی، مرادی یزدان، حلاج ثانی احمد. بهینه‌سازی محیط کشت ریز جلبک بومی Aurantiochytrium sp.shy جهت افزایش میزان زیست‌توده با استفاده از روش پاسخ سطح. زیست‌فناوری مدرس. 1399; 11 (4) :75-87

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-27990-fa.html


1- فرآوری آبزیان - مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
2- گروه مهندسی زیستی- دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران ، hjalili@ut.ac.ir
3- استادیارگروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا
4- دانشیاربخش فرآوری و بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
5- استادیار، دانشکده مهندسی کاسپین، دانشکده مهندسی، دانشگاه تهران
چکیده:   (1033 مشاهده)
ریزجلبک Aurantiochytrium sp. shy حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب چندغیر اشباعی (PUFA)، به­ویژه اسید دوکوزاهگزانوئیک است و می‌تواند استفادۀ دارویی داشته باشد. در این پژوهش برای به حداکثر رساندن میزان زیست‌توده ، تأثیر عواملی مثل گلوکز، عصاره گوشت، مونوسدیم گلوتامات و نمک دریا هم­زمان با روش پاسخ سطح بررسی شد. در بررسی هم­زمان و با درنظرداشتن اثر متقابل، بیشترین میزان زیست‌توده  (g/L1/7) در غلظت‌های (گرم بر لیتر) گلوکز (60)، عصاره گوشت (6)، مونوسدیم گلوتامات (6) و نمک دریا (ppt25) به دست آمد. آنالیز سویه نشان داد میزان چربی بالاتر از 30درصد وزن خشک سلولی است و اسید پالمتیک و DHA قسمت عمده اسیدهای چرب را تشکیل می‌دهند. در حالت انفرادی، عصاره گوشت بیشترین تأثیر را دارد. ولی در حالت ترکیبی، برهمکنش گلوکز و عصاره گوشت در مقایسه با بقیه بیشترین تأثیر را داشته است. اگر میزان عصاره گوشت کافی باشد، افزایش گلوکز سبب می­­شود زیست‌توده  افزایش یابد. به­عبارتی، تأثیر مقدار گلوکز بر زیست‌توده  کاملاً به مقدار عصاره گوشت وابسته است. در شرایط بهینه، نسبت گلوکز به عصاره گوشت برابر 10 و نسبت C/N برابر 5 بود. با توجه به رشد هتروتروفیک سریع و پتانسیل بالای این سویه در تولید زیست‌توده  و توانمندی آن در تولید اسید چرب دوکوزاهگزانوئیک، به نظر می‌رسد سویه مورد مطالعه با بهبود شرایط تولید و عوامل مغذی، توانایی تولید زیست‌توده  بالایی را داشته باشد.
کلید واژگان: بهینه­سازی، زیست‌توده ، روش پاسخ سطح، ریز جلبک Aurantiochytrium sp. shy، عوامل مغذی
 
 .
متن کامل [PDF 463 kb]   (586 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی صنعتی
دریافت: 1397/9/18 | پذیرش: 1399/8/6 | انتشار: 1399/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.