etemadi N, Akhavan sepahi A, Yazdian F, mohebali G. The Optimization of Culture Medium Bacillus thermoamylovorance Strain EAMYO by RSM and Improvement Biodesulfurization activity by Starch/Iron Nano Particles. JMBS 2020; 11 (2) :127-136
URL:
http://biot.modares.ac.ir/article-22-30612-fa.html
اعتمادی نرگس، اخوان سپهی عباس، یزدیان فاطمه، محبعلی قاسمعلی. بهینه سازی محیط کشت Bacillus thermoamylovorance سویه EAMYO به روش سطح پاسخ و ارتقای فعالیت گوگردزدایی به وسیله نانوذرات آهن اصلاح شده با نشاسته. زیستفناوری مدرس. 1399; 11 (2) :127-136
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-30612-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، دانشکده علوم زیستی، گروه میکروبیولوژی،
2- دانشگاه تهران،دانشکده علوم و فنون نوین، گروه مهندسی علوم زیستی ، yazdian@ut.ac.ir
3- پژوهشگاه صنعت نفت، گروه پژوهشی میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی،
چکیده: (3732 مشاهده)
احتراق سوخت های فسیلی حاوی گوگرد باعث انتشار دی اکسید گوگرد به اتمسفر و آلودگی محیط زیست می شود. از این رو توجه محققان به روش گوگردزدایی بیولوژیکی معطوف شده است. دی بنزوتیوفن (DBT) به عنوان یک مولکول مدل جهت سنجش توانایی میکروارگانیسمها در گوگردزدایی مورد استفاده قرار میگیرد. مناسب ترین غلظت منبع کربن، نیتروژن و گوگرد جهت بدست آوردن بالاترین رشد سلولی و فعالیت گوگرد زدایی زیستی به روش سطح پاسخ بهینه سازی شدند. عملکرد نانوذرات آهن بر رشد و فعالیت گوگردزدایی زیستی باکتری گرمادوست Bacillus. thermoamylovorans EAMYO بررسی شد. مشخصهیابی نانوذرات آهن اصلاح شده با نشاسته توسط آنالیزهای TEM، SEM انجام شد. تصاویر TEM و SEM نانوذرات آهن اصلاح شده با نشاسته نشان داد که اندازه نانوذرات Fe3O4 و Fe0 در این پژوهش به ترتیب nm 20 و 30 میباشد. بررسی رشد باکتری در حضور نانوذرات آهن نشان داد که این نانوذرات نه تنها اثر سمی بر رشد میکروارگانیسم ندارند، ، بلکه سبب افزایش رشد میکروارگانیسم در 96 ساعت شد (864/1 و 896/1 OD 660 =به ترتیب در حضورنانوذرات Fe0 و Fe3O4) ، در حالیکه بیشترین میزان رشد در عدم حضور نانوذرات در 96 ساعت 51/1 OD 660 = مشاهده شد. همچنین میزان فعالیت گوگردزدایی در حضور نانوذرات Fe0 اصلاح شده با نشاسته و Fe3O4 اصلاح شده با نشاسته به ترتیب % 26/52 و % 10/75 در مقایسه با سلول فاقد پوشش نانوذرات آهن افزایش یافت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی صنعتی دریافت: 1397/12/1 | پذیرش: 1398/9/20 | انتشار: 1399/3/17