دوره 10، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 489-483 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirazian P, Ghasemi A, Asad S, Amoozgar M. A Study on the Potential of Uricase Production by Halophilic Bacteria and Enzyme Production Optimization. JMBS 2019; 10 (3) :483-489
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-35417-fa.html
شیرازیان پژمان، قاسمی علی، اسد صدیقه، آموزگار محمدعلی. بررسی توانمندی تولید آنزیم یوریکاز توسط سویه‌های نمک‌دوست بومی ایران و بهینه‌سازی تولید آنزیم. زیست‌فناوری مدرس. 1398; 10 (3) :483-489

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-35417-fa.html


1- گروه بیوتکنولوژی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه بیوتکنولوژی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران، تهران، خیابان انقلاب، خیابان قدس، کوچه شفیعی، پلاک 13، گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تهران
3- گروه میکروبیولوژی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (4467 مشاهده)
آنزیم یوریکاز (EC ۱.۷.۳.۳) در دهه ۱۹۷۰ برای اولین‌بار برای پیشگیری از افزایش غلظت اوریک‌اسید در خون و تشکیل بلورهای اورات استفاده شد. این آنزیم بعدها به‌صورت نوترکیب استفاده شد اما به‌علت واکنش ایمنی بیماران به این پروتئین بیگانه برای بدن، تلاش‌ها برای یافتن منابع جدیدی از این آنزیم با ویژگی‌های مطلوب‌تر ادامه دارد. با توجه به اهمیت باکتری‌های نمک‌دوست و تحمل‌پذیر نمک در تولید آنزیم‌هایی با ویژگی‌های منحصربه‌فرد، در این پروژه ۸۵ سویه از این باکتری‌ها که در مطالعات پیشین از دریاچه ارومیه جداسازی شده بودند، برای تولید آنزیم یوریکاز بررسی شدند و بهترین سویه تولیدکننده براساس توالی‌یابی ژن ۱۶S rRNA بیش از ۹۹% به هالوموناس سولفیداریس (Halomonas sulfidaeris) شباهت نشان داد. در ادامه با تغییر فاکتورهای محیطی و فیزیکوشیمیایی محیط کشت، مهم‌ترین عوامل موثر بر تولید یوریکاز توسط این باکتری شناسایی و با استفاده از روش بهینه‌سازی سطح پاسخ تولید آنزیم بهینه شد. در شرایط بهینه میزان تولید آنزیم در ۸=pH، دمای °C۳۴/۵، غلظت کلریدسدیم ۳% و غلظت اوریک‌اسید ۷/۵گرم بر لیتر به ۳۲/۵واحد بر میلی‌لیتر افزایش یافت که در مقایسه با گزارشات موجود، مقدار قابل توجهی است. این سویه می‌تواند در تحقیقات بعدی در مورد کاربردهای درمانی آنزیم مقاوم به نمک آن مورد استفاده قرار بگیرد.
متن کامل [PDF 923 kb]   (2197 دریافت)    
موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1398/5/12 | پذیرش: 1396/9/16 | انتشار: 1398/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.