emtiazi G, abbasi S. Isolation of the native potential of Bacillus.altitudinis with high potential in shrimp shell fermentation and comparison of its chitinase enzyme activity with Bacillus.licheniformis. JMBS 2020; 11 (4) :89-104
URL:
http://biot.modares.ac.ir/article-22-37511-fa.html
امتیازی گیتی، عباسی سهیلا. جداسازی سویه بومی باسیلوس آلتیشودنیس با پتانسیل بالا در تخمیر پوست میگو و مقایسه فعالیت آنزیم کیتیناز آن با باسیلوس لیکنی فورمیس. زیستفناوری مدرس. ۱۳۹۹; ۱۱ (۴) :۸۹-۱۰۴
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-۲۲-۳۷۵۱۱-fa.html
۱- دانشگاه اصفهان، گروه زیست سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده ی علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، emtiazi@yahoo.com
۲- دانشگاه اصفهان،
چکیده: (۱۷۳۷ مشاهده)
روند توسعه پایدار محیط زیست و اقتصاد، موجب بحث در مقیاس بزرگ استفاده از زبالههای دریایی شده است. میگو در سالهای اخیر بخش مهمی از صنایع غذایی را تشکیل داده است. زبالههای انباشته شده میگو بدون استفاده مناسب، منجر به نابودی منابع و مشکلات دفع زباله و آلودگی محیط زیست شده است. تخمیر پسماند میگو با میکروارگانیسمها یک روش برای بازیابی مواد بیولوژیکی فعال است. کیتیناز باکتریایی به عنوان آنزیم تجزیه کننده در نظر گرفته میشود، که باندهای گلیکوزیدی را در کیتین میشکند. در این مطالعه باکتریهای تجزیه کننده کیتین از محیطهای متفاوت جدا شده و سپس کارآمدترین انتخاب گردید. سپس با خصوصیات میکروسکوپی، فیزیولوژیکی و خصوصیات مولکولی با تعیین توالی ژن SrRNA16 شناسایی شده و با سویه Bacillus.licheniformis که بیشترین میزان کیتیناز تاکنون از آن گزارش گردیده است، مورد مقایسه قرار گرفت. سویه جدا شده Bacillus.altitudinis شناسایی شد و قادر است کیتیناز مقاوم به حرارت بالا، با فعالیت آنزیم U/mL 1/5 در طول 4 روز بر روی پوست میگو تولید کند، ولی بر روی نوترینت آگار در شرایط عادی رشد نمیکند. بنابراین استفاده از آن آلودگی برای محیط زیست ایجاد نمی کند. در نتیجه میزان فعالیت کیتیناز، روش ساده و ارزان جدا سازی آن، مقاومت بالای آنزیم در شرایط دمایی بالا، فعالیت در محدوده وسیع pH و استفاده از سوبسترای ارزان پوست میگو کیفیت برتر کاربردی این سویه را در تخمیر پوست میگو نشان میدهد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی میکروبی دریافت: 1398/7/27 | پذیرش: 1399/8/6 | انتشار: 1399/9/10