دوره 4، شماره 1 - ( 1392 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 83-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pazhang M. Effect of Organic Solvents on the Activity and Stability of Trypsin and Its Stabilization by Sucrose. JMBS 2013; 4 (1) :74-83
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-4817-fa.html
پاژنگ محمد، مهرنژاد فرامرز، چاپارزاده نادر، رحمن پور آرزو. تأثیر حلال‌‌های آلی بر روی فعالیت و پایداری آنزیم تریپسین و پایدارسازی آن با ساکارز. زیست‌فناوری مدرس. 1392; 4 (1) :74-83

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-4817-fa.html


1- استادیار- دانشگاه تربیت معلم آذربایجان- دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسی
2- هیات علمی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران،
3- هیات علمی/ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان،
4- کارشناسی ارشد/ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان،
چکیده:   (10286 مشاهده)
به‌کارگیری آنزیم‌ها‌‌ در حلال‌‌های آلی به لحاظ بیوتکنولوژی و صنعتی حایز اهمیت است. یکی از مشکلات موجود در استفاده از آنزیم‌‌ها در حلال‌‌های آلی، کاهش پایداری آنزیم‌‌ها است. جهت رفع این مشکل از روش‌‌های پایدارسازی پروتئین‌‌ها همچون استفاده از افزودنی‌ها‌‌ بهره گرفته می‌‌شود. در این تحقیق فعالیت و پایداری آنزیم تریپسین در درصدهای مختلف از حلال‌‌های آلی مورد بررسی قرار گرفت. سپس با استفاده از ساکارز پایداری آنزیم در حلال‌‌های آلی ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که فعالیت تریپسین در غلظت‌‌های مختلف از حلال‌‌های آلی کاهش می‌‌یابد. میزان کاهش در مورد DMF کمتر از سایر حلال‌‌ها است. با بررسی پایداری آنزیم مشاهده شد که پایداری آنزیم در حلال‌‌های آلی کاهش می‌‌یابد. این کاهش با افزایش Log P حلال‌‌ها رابطه مستقیم دارد. پایداری آنزیم در حضور DMF در مقایسه با سایر حلال‌‌ها بیشتر بود. با افزودن ساکارز، تریپسین در مقابل حلال‌‌ها پایدار گردید که میزان پایدار شدن در حلال DMF بیشتر از حلال‌‌های دیگر بود. در آخر با توجه به نتایج، جهت به‌کارگیری تریپسین در حلال‌‌های آلی، مخلوط DMF و ساکارز پیشنهاد می‌‌شود.
متن کامل [PDF 310 kb]   (5285 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/5/1 | پذیرش: 1392/6/1 | انتشار: 1393/11/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.