abdollahzade N, zare S, manaffar R, asem A. Effect of two different salinities on survival, growth rate and cyst diameter of 5 Artemia urmiana populations from Urmia Lake regions. JMBS 2011; 2 (1)
URL:
http://biot.modares.ac.ir/article-22-5890-fa.html
عبداله زاده ناصح، زارع صمد، مناف فر رامین، عاصم علیرضا. تاثیر دو شوری متفاوت بر رشد، درصد بقاء و قطر سیست در 5 جمعیت
Artemia urmiana از نواحی مختلف دریاچه ارومیه. زیستفناوری مدرس. 1390; 2 (1)
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-5890-fa.html
1- ارومیه - جاده نازلو دانشکده پزشکی .گروه فیزیولوژی، ارومیه
2- ارومیه - جاده نازلو دانشکده علوم گروه زیست شناسی، ارومیه
3- ارومیه - خیابان دانشکده - دانشگاه ارومیه - پژوهشکده آرتمیا، ارومیه
4- ارومیه -انجمن حامیان پارک ملی دریاچه ارومیه، ارومیه
چکیده: (11091 مشاهده)
چکیده:
با توجه به تنوع اکولوژیک ایستگاههای مختلف نمونه برداری دریاچه ارومیه و تفاوتهایی که در صفات بیومتریک سیست و همچنین در برخی صفات ژنتیکی آرتمیای آن مشاهده شده است گمان می رود این دریاچه حاوی جمعیتهای متفاوتی از Artemia urmiana باشد. دراین تحقیق سیست آرتمیا از 5 ایستگاه از دریاچه ارومیه صید گردید. مرحله هچ و پرورش ناپلی¬های فوق تا مرحله بلوغ در یک دوره 20 روزه به منظور بررسی رشد و بقاء با روشهای استاندارد و با ترکیبی از جلبک تک سلولی Dunaliella tertiolecta و مخمر لنسی، در دو شوری ppt 75 و 150 انجام شد. اندازه¬گیری میزان رشد و درصد بقاء در روزهای 3، 7، 11، 15 و 20 با نمونه گیری و بیومتری لاروها انجام شد. بررسی آماری میانگینها نشان داد افزایش شوری موجب کاهش رشد در اغلب جمعیتهای آرتمیای مورد مطالعه شده است، لیکن همان شوری فقط در دو جمعیت آرتمیای باری و اسلامی موجب کاهش بقاء شده است (p<0.05). بیومتری سیست تولید شده در دو شوری مختلف (75 و 150گرم درلیتر) نیز نشان داد که آرتمیا در شوریهای مختلف سیستهایی با قطرهای متفاوت تولید می کند که هیچ ارتباطی ما بین سیست تولید شده و شوری پیدا نشد. با بررسی آماری به روش آنالیز خوشه¬ای و رسم دندروگرام و با تایید یافته های قبلی مشخص شد که دریاچه ارومیه حداقل از نظر 5 ایستگاه تحت مطالعه حاوی 4 جمعیت متفاوت هست که تفاوتهای جالبی از نظر فاکتورهای رشد و بقاء از خود نشان میدهند.
نوع مقاله:
مقاله استخراج شده از پایان نامه |
موضوع مقاله:
Food Science and Technology دریافت: 1389/7/10 | پذیرش: 1389/12/14 | انتشار: 1390/6/28