دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۳۹۳ )                   جلد ۵ شماره ۲ صفحات ۸۸-۷۹ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mansoori S, Yazdian F. Optimization of lovastatin production in submerged fermentation by Monascus purpureus. JMBS 2014; 5 (2) :79-88
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-8125-fa.html
منصوری شفیعه، اشرفی سید جمال، یزدیان فاطمه. بهینه سازی تولید لواستاتین در تخمیر غوطه‌ور بوسیله قارچ موناسکوس پورپورئوس. زیست‌فناوری مدرس. ۱۳۹۳; ۵ (۲) :۷۹-۸۸

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-۲۲-۸۱۲۵-fa.html


۱- دانشگاه تهران، تهران
۲- دانشگاه تهران،
چکیده:   (۱۲۲۸۱ مشاهده)
لواستاتین، یک داروی قوی برای کاهش کلسترول خون به حساب می‌آید. از آنجا که علل اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه، بیماری های قلبی- عروقی است که در نتیجه ی رسوب چربیها و بویژه کلسترول در شریانهای بزرگ بوجود می‌آید، بنابراین، رژیم غذایی حاوی لواستاتین می‌تواند سبب پیشگیری از ابتلا به این بیماری شود. در این پژوهش، لواستاتین، موناکولین K یا مهارکننده رقابتی آنزیم HMG-COA ردوکتاز (آنزیم موثر در سنتز کلسترول)، توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC5303در تخمیر غوطه ور تولید شد. 7 عامل تغذیه‌ای و شیمیایی موثر در تولید لواستاتین شامل مالتوز، پپتون،MgSO4.7H2O ، MnSO4.H2O، KH2PO4، تیامین و pH به روش پلاکت برمن غربالگری شدند. از میان عوامل مختلف، مالتوز و MgSO4 به عنوان عوامل مهم در تولید توده زیستی و لواستاتین شناخته شدند. بهینه سازی غلظت این عوامل به کمک روش آماری سطح پاسخ، در فلاسک های چرخان انجام شد. 10 روز پس از رشد موناسکوس پورپورئوس تحت شرایط بهینه حاوی g/L 26 مالتوز، g/L 1/0 MgSO4.7H2O، g/L 5 پپتون، g/L 5/0 MnSO4، g/L 4 KH2PO4، g/L 1/0 Vitamin B1 و در 7 pH،rpm 130، دمای 30 درجه سانتی گراد بیشترین غلظت لواستاتین mg/l 63 بدست آمد.
متن کامل [PDF 727 kb]   (۵۵۸۰ دریافت)    
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1393/11/5 | پذیرش: 1393/12/1 | انتشار: 1394/3/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.