دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۳۹۳ )                   جلد ۵ شماره ۲ صفحات ۷۷-۶۹ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehnavi E, Ranaei Siadat S O, Sahebi A. Improvement of Selenomonas ruminantium β-xylosidase thermostability by replacement of free buried cysteine 286. JMBS 2014; 5 (2) :69-77
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-9141-fa.html
دهنوی احسان، رعنایی سیادت سید امید، صاحبی امیر، خواجه خسرو. افزایش پایداری حرارتی آنزیم گزایلوزیداز باکتری Selenomonas ruminantium با حذف آمینو اسید سیستئین آزاد ۲۸۶ درون ساختار پروتئین. زیست‌فناوری مدرس. ۱۳۹۳; ۵ (۲) :۶۹-۷۷

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-۲۲-۹۱۴۱-fa.html


۱- دانشجوی دکتری، تهران
۲- رئیس مرکز تحقیقات پروتئین دانشگاه شهید بهشتی، تهران
۳- دانشجوی ارشد دانشگاه شهید بهشتی، تهران
۴- رئیس دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده:   (۱۰۸۳۷ مشاهده)
در صنعت از آنزیم گزایلوزیداز باکتری سلنوموناس رومینانتیوم (SXA) برای تجزیه گزایلان کمپلکس دیواره سلولی استفاده می شود. مهمترین کاربرد صنعتی این آنزیم، تجزیه دیواره سلولی بافیمانده های گیاهی برای تولید سوخت زیستی (Bioethanol) می باشد. یکی از مشکلات صنعتی در استفاده از SXA، پایداری حرارتی نسبتاً پایین آن در دماهای بیش از °C 50 می باشد. هر زیرواحد این آنزیم هموتترامر دارای 4 آمینو اسید سیستئین آزاد می باشد. به نظر می رسد که سیستئین آزاد 286 نقثی در فعالیت آنزیمی ندارد. برای بررسی اثر سیستئین آزاد بر پایداری حرارتی SXA، این آمینو اسید با جهش زایی هدفمند به والین تبدیل گردید. جهش یافته مورد نظر سپس وارد مخمر پیکیا پاستوریس گردید و پارامترهای کینتیکی و پایداری حرارتی گزایلوزیداز جهش یافته با تیپ وحشی مورد مقایسه قرار گرفت. درحالی که دمای بهینه، pH بهینه و کارآیی کاتالایتیکی آنزیم جهش یافته تاحدود زیادی شبیه تیپ وحشی بود، نیمه عمر SXA جهش یافته در دمای °C 55 حدود 65% بیشتر از آنزیم طبیعی به دست آمد (نیمه عمر SXA جهش یافته در دمای °C 55 حدود 14 دقیقه تعیین گردید در حالی که در مورد آنزیم طبیعی حدود 5/8 دقیقه می باشد). نتایج این تحقیق نشان داد که حذف سیستئین آزاد موجود در بخش های درونی و آب گریز SXA منجر به افزایش میان کنش های آب گریز بین زنجیره های جانبی آمینو اسیدهای مجاور آن می گردد که در نهایت سبب بهبود پایداری حرارتی آن می شود که می تواند برای کاربردهای این آنزیم در زیست فناوری بسیار مهم باشد.
متن کامل [PDF 945 kb]   (۵۰۶۴ دریافت)    
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1393/10/27 | پذیرش: 1393/12/1 | انتشار: 1394/3/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.