1- گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران، تهران، خیابان کارگر شمالی، دانشکده علوم و فنون نوین. کد پستی: 1439957131 ، hajihasan@ut.ac.ir
2- گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران،
3- گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران، تهران
چکیده: (10015 مشاهده)
اهداف: فاکتور رشد عصبی β–NGF یک عامل درمانی مهم در درمان بسیاری از بیماریهای تحلیل عصبی مثل آلزایمر است، لذا تولید نوترکیب آن در مقیاس انبوه از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف از بررسی حاضر بهینهسازی فاکتورهای موثر در دستیابی به بیشترین میزان تولید پروتئین β–NGF در فرمانتور است.
مواد و روشها: از آنجا که باکتری E. coli سویه بیانی مناسبی برای تولید در مقیاس صنعتی است، در مطالعه حاضر از سویه DE۳ باکتری E. coli بهمنظور تولید پروتئین نوترکیب β–NGF استفاده شد. همچنین از بیوراکتور ۵لیتری بهمنظور تولید پروتئین استفاده شد و میزان اکسیژن محلول (DO%) و دمای پس از القا با استفاده از روش نرمافزار آماری سطح پاسخ (RSM) بهینهسازی شد. ابتدا تاثیر این دو متغیر بر میزان تولید پروتئین مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور در هر آزمایش کل محتوای پروتئینی استخراج و با روش برادفورد تعیین غلظت شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بهینه شرایط برای دستیابی به بیشترین میزان تولید پروتئین دمای پس از القای ºC۵/۲۸ و DO، ۳۰% است و در این شرایط غلظت پروتئین تولیدی ۶۱/۰±۶/۹میکروگرم بر میلیلیتر است. نهایتاً تاثیر این فاکتورها بر تولید پروتئین β–NGF با استفاده از روش داتبلات مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج نشاندهنده بیشترین میزان تولید در شرایط بهینهسازیشده است.
نتیجهگیری: بهطور کلی میتوان چنین نتیجهگیری کرد که میزان DO% و دمای پس از القا علاوه بر تاثیر بر رشد باکتری نوترکیب E. coli در بیوراکتور، بر میزان تولید و بیان پروتئین های نوترکیب (مثل β–NGF) نیز تاثیر مستقیمی دارد.
نوع مقاله:
کامل پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی کشاورزی دریافت: 1396/3/28 | پذیرش: 1396/11/29 | انتشار: 1397/12/25