1- گروه بیوفیزیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان، زنجان،
3- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،
4- گروه بیوفیزیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران، بزرگراه جلال آل احمد، پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس ، ranjbarb@modares.ac.ir
چکیده: (5307 مشاهده)
اهداف: مطالعات مبتنی بر پایداری گرمایی بهعنوان یکی از روشهای بررسی خواص فیزیکوشیمیایی پروتئینها در زیستفناوری مطرح هستند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر جایگزینی اسیدآمینه آرژینین (Arg) شماره ۳۹ با لیزین (Lys) روی واسرشتگی گرمایی فتوپروتئین نمیوپسین بود.
مواد و روشها: در تحقیق تجربی حاضر، جهشیافته R۳۹K با پروتئین وحشی مقایسه شد (در آن اسیدآمینه آرژینین ۳۹ به اسیدآمینه لیزین تبدیل شده است). برای بررسی اثر جهش روی محتوای ساختار دوم، تکنیک دورنگنمایی دورانی به کار رفت. بهمنظور بررسی تغییرات احتمالی در میزان پایداری حرارتی پروتئین جهشیافته و وحشی، اندازهگیریهای واسرشتگی دمایی توسط دستگاه کالریمتری روبشی تفاضلی صورت گرفت. از نرمافزارهای بیوانفورماتیک برای مقایسه ساختاری دو نوع پروتئین استفاده شد.
یافتهها: فشردگی جهشیافته R۳۹K نسبت به پروتئین وحشی کاهش یافت. تغییر قابل ملاحظهای در مقادیر پارامترهای ترمودینامیک بهویژه Tm مشاهده نشد. بالاتربودن جنبشهای مولکولی اسیدآمینه آرژینین شماره ۱۸۷ در پروتئین جهشیافته نسبت به پروتئین وحشی پایداری این پروتئین را کاهش داد. افزایش سطح در دسترس لیزین شماره ۱۸۸ در پروتئین جهشیافته موجب افزایش پایداری آن شد.
نتیجهگیری: در پایداری حرارتی پروتئین جهشیافته R۳۹K عوامل مختلفی شامل جنبشهای مولکولی اسیدآمینهها، سطح در دسترس آنها و محتوای ساختارهای دوم پایدارکننده پروتئین تاثیرگذار هستند. این جهش فشردگی جهشیافته R۳۹K را نسبت به پروتئین وحشی کاهش میدهد، افزایش ASA مربوط به اسیدآمینه Lys۱۸۸ در جهشیافته R۳۹K نسبت به پروتئین وحشی موجب افزایش پایداری پروتئین میشود ولی کاهش میزان ساختار دوم در این جهشیافته همراه با بالاتربودن جنبشهای مولکولی در اسیدآمینه Arg۱۸۷ در جهت کاهش پایداری این جهشیافته عمل میکند.
نوع مقاله:
مقاله استخراج شده از پایان نامه |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی کشاورزی دریافت: 1394/2/8 | پذیرش: 1396/12/15 | انتشار: 1397/6/31