دوره 6، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 20-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی شهید باهنرکرمان
2- استادیار بخش بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهیدباهنرکرمان
چکیده:   (14915 مشاهده)
فناوری نانو شامل تحقیق و توسعه فناوری در محدوده فضاهای 1 تا 100 نانومتر بوده و در این فناوری ذراتی با اندازه های بسیار کوچک و در مقیاس‌های اتمی ساخته و دست ورزی می‌شوند. عصاره های گیاهی می‌توانند به عنوان یک مسیر سبز برای سنتز نانوذرات نقره مورد استفاده قرار بگیرند. در این تحقیق بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره بذر گیاه کنجد انجام شد. به عصاره بذری، نیترات نقره اضافه شده و در دمای 30 درجه سانتی‌گراد انکوبه شد. اثرات سه غلظت نیترات نقره (1mM ، 2mM و 3mM) بر روی سنتز نانوذرات نقره بررسی شد. آنالیزهای اسپکتروسکوپی جذب UV-Visible، میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM) ، پراش اشعه ایکس (XRD) و اسپکتروسکوپی نشر اتمی(ICP) به منطور بررسی تولید نانوذرات انجام شدند. آنالیز طیف سنجی UV-Visible و وجود پیک در 420 نانومتر حاکی از سنتز زیستی این نانوذرات در عصاره بوده و عکس TEM شکل نانوذرات را کروی و میانگین اندازه آن‌ها را در حدود 14 نانومتر تعیین کرد. آنالیز XRD نانو کریستال‌های سنتز شده به وسیله عصاره را نشان داد، همچنین (Coupled Plasma(ICP Inductively درصد تبدیل یون نقره به نانوذره نقره را حدود 61/99 درصد تعیین کرد.
متن کامل [PDF 375 kb]   (10983 دریافت)    

دریافت: 1392/6/23 | پذیرش: 1394/7/1 | انتشار: 1394/7/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.