جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای ابراهیمزاده
دوره ۴، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
تخصصگرایی و رویگردانی از سیستمسازیهای کلان در فلسفه را میتوان از رویههای نسبتاً رایج فیلسوفان تحلیلی دانست. با این همه، فیلسوف معاصر نیکولاس رشر، به عنوان یکی از استثناهای این سنت، نهتنها با این الگو بیگانه است که حتی آن را آسیبی روششناختی میداند. این نوشتار در میان آثار رشر به مبانی فلسفی این نظرگاه، روششناسی فلسفی برآمده از آن و روشهای جزیی راهبردی آن میپردازد. رشر با اتکا بر مبانی معرفتشناختی خود (بهویژه انسجامگرایی) معتقد است که باید با رویکردی کلنگر و با نظر به تمام زمین فلسفه به حل مسایل آن پرداخت. با اینکه نوع سیستمسازی رشر، به جهت عدم غفلت از جزییات مولفههای سیستم، از برخی ایرادات در امان است، اما همچنان از منظر روششناختی محتاج اصلاح یا تکمیل است. از مهمترین خلاهای این دیدگاه فقدان یک الگوی ضابطهمند در مدیریت تعادلی میان جامعنگری و تخصصگرایی و همچنین در تعیین مرزهای بیشینگی سیستم است.
دوره ۷، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
اهداف: بهدلیل مصرف بالای ماهی کوتر نیاز است تا پروفیل اسیدآمینههای آن تهیه شود. هدف پژوهش حاضر تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه ماهی کوتر ساده و دمزرد دریای عمان در پاییز و بهار بود.
مواد و روشها: پژوهش تجربی حاضر روی کوترماهیان ساده و دمزرد دریای عمان در فصل پاییز و بهار اجرا شد. ماهیان در ترکیب همسانی از نر و ماده در دو گروه، با ۳ دسته ۷تایی از ماهیان قرار داشتند. تجزیه اسیدآمینه کل با دستگاه کروماتوگرافی مایع صورت گرفت. دادهها با نرمافزار GRAPHPAD-PRISM ۵ و آزمون T غیرجفتی تحلیل شد.
یافتهها: در دو گونه، رطوبت در فصل پاییز بالاتر از بهار بود، اما میزان چربی، پروتئین و خاکستر کل در بهار نسبت به پاییز اختلاف معنیداری داشت. در بهار نسبت اسیدآمینههای ضروری به غیرضروری (E/NE) و آروماتیک اختلاف معنیداری در دو گونه نداشت، اما سایر موارد اختلاف معنیداری داشتند. در پاییز نسبت E/NE و اسیدآمینههای اسیدی، اختلاف معنیداری در دو گونه نداشتند. شاخصهای شیمیایی براساس نیاز انسان بالغ، بالاتر از یک بودند. اسیدآمینه لوسین در بازه سنی ۵-۲ سال در هر دو گونه در پاییز و بهار کمبود داشت.
نتیجهگیری: هر دو گونه در فصل پاییز رطوبت بالاتری دارند، اما میزان چربی، پروتئین و خاکستر کل در بهار نسبت به پاییز بیشتر است. بیشترین اسیدآمینه دو گونه در دو فصل، گلوتامیکاسید و آسپارتیکاسید است. هیچ کمبودی در نیاز انسان بالغ برای اسیدآمینه ضروری موجود در دو گونه در دو فصل وجود ندارد. براساس نیاز کودکان ۵-۲سال، اسیدآمینه لوسین در هر دو گونه دارای کمبود است.
باقر سیدعلیپور، زهرا دادویی، محمدعلی ابراهیمزاده،
دوره ۹، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: جنس الکمیلا از تیره گل سرخ، فعالیت بیولوژیک مختلفی از جمله ضدالتهاب، ضدسرطان، آنتیمیکروب و آنتیاکسیدانی دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی و بهداماندازی رادیکال آزاد عصاره الکمیلا پرسیکا با روشهای پرکولاسیون، پلیفنولیک و اولتراسونیک بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر از گیاه الکمیلا پرسیکا و برای عصارهگیری از سه روش پرکولاسیون، پلیفنولیک و اولتراسونیک، استفاده و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها بهوسیله آزمونهای بهداماندازی رادیکال آزاد دیفنیلپیکریلهیدرازیل، نیتریکاکساید، قدرت احیاکنندگی و شلاتهکنندگی یون آهن تعیین شد. محتوی فنولی و فلاونوئیدی تام بهوسیله روش فولینسیو-کالتیو و آلومینیومکلراید سنجیده شد. نتایج با نرمافزار ۲۲SPSS از طریق آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شدند.
یافتهها: در روش بهداماندازی رادیکال DPPH، عصاره حاصل از روش پلیفنولیک اختلاف معنیداری با عصاره حاصل از دو روش دیگر داشت (۰/۰۰۱=p). عصاره پلیفنولیک فعالیت بهداماندازی نیتریکاکساید و شلاتهکنندگی یون آهن بیشتری در مقایسه با روشهای دیگر نشان داد (۰/۰۰۱p<). عصاره پلیفنولیک قدرت احیاکنندگی بیشتری در مقایسه با سایر عصارهها و ویتامین C نشان داد (۰/۰۰۱=p). محتوای فنولی و فلاونوئیدی تام عصاره پرکولاسیون بیشتر از بقیه عصارهها بود.
نتیجهگیری: عصارههای پلیفنولیک، بیشترین فعالیت را در بهداماندازی رادیکال DPPH، بهداماندازی رادیکال نیتریکاکساید، قدرت احیایی و توانایی شلاتهکنندگی آهن در مقایسه با روش اولتراسونیک و پرکولاسیون دارند. بخشهای هوایی گیاه الکمیلا پرسیکا دارای مقادیر بالایی از ترکیبات طبیعی آنتیاکسیدانی از جمله فنول و فلاونوئید است.
دوره ۱۴، شماره ۶۸ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
امروزه به دلیل فعالیت آنتیرادیکالی شناختهشده در ترکیبات گیاهی و مشتقات آنها، توجه بسیار زیادی به افزودن آنها به سامانههای غذایی و بیولوژیکی شده است. در این تحقیق فعالیت ضدرادیکالی لیگنین بهعنوان یک پلیفنول غیر کربوهیدراتی از منابع مختلف گیاهی استخراج و مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین مقدار کل لیگنین از روش ، ازروش استاندارد شمارهی T۲۲۲ om- ۸۸H آییننامهی TAPPI استفاده شد که مقدار آن در نراد (۳/۰±۴/۲۷) بیشتر از بقیه گونه ها بود. لیگنین با استفاده از دو روش متفاوت MWL و DL از گونههای مختلف علفی (باگاس نیشکر)، پهن برگ (صنوبر) و سوزنی برگ (نراد) لیگنین تهیه شد. بازده استخراج در روش DL بالاتر از MWL در تمام گونهها بود. مقدار ترکیبات فنولی و فعالیت ضدرادیکالی لیگنین های به دست آمده، به ترتیب با استفاده ازروش فولین سیوکالتیو (Folin-ciocalteu) و رادیکال پایدار۲و۲ دی فنیل-۱- پیکریل هیدرازیل(DPPH) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که لیگنین استخراجشده از باگاس نیشکر در هر دو روش دارای ترکیبات فنولی بالا و فعالیت ضدرادیکالی بالاتری را در مقایسه با دیگر گونههای گیاهی داشتند. روش استخراج با DL در تمام نمونهها، قدرت ضدرادیکالی بالاتری را در مقایسه با روش MWL از خود نشان داد کمترین مقدار IC۵۰ (۴/۱±۷/۲۷۸ میکروگرم در میلیلیتر ) به باگاس و بیشترین IC۵۰ (۷/۰±۲/۶۸۲ میکروگرم در میلیلیتر) به صنوبر تعلق داشت.