۱۱ نتیجه برای احمدپور
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
تبیین چیستی استعاره و نقش آن در زبان، همواره جزو مسائل بحثبرانگیز در حوزههای زبانشناسی، فلسفۀ زبان، بلاغت و... بوده است. در تحلیل استعاره، این حوزهها گاه بهطرزی تفکیکناپذیر به یکدیگر نزدیک میشوند. دونالد دیویدسن، فیلسوف قرن بیستم، از نظریهپردازان اثرگذار در حوزۀ فلسفۀ زبان و نظریۀ معناست. آرای او دربارۀ ماهیت و نقش استعاره در زبان، شباهتهای قابل اعتنایی با ایدههای عبدالقاهر جرجانی، زبانشناس و ادیب برجستۀ قرن پنجم هجری دارد. مقالۀ حاضر، در پی آن است که به شیوۀ توصیفی-تحلیلی و با رویکردی تطبیقی، نقاط تلاقی نظریات دیویدسن و جرجانی را، که یکی از منظر فلسفۀ زبان و با تبیینی زبانشناختی و دیگری از موضعی بلاغی به استعاره میپردازند، واکاوی کند. به این منظور، جستار “What Metaphors Mean?” از دیویدسن، مبنای بررسی نظریات او دربارۀ استعاره قرار گرفت. آرای جرجانی دراینباره نیز، با تمرکز بر کتاب دلائل الاعجاز تحلیل شد. این بررسی، دستاوردهایی را در سه حوزه بهدنبال داشت: نخست، یافتن جنبههایی مشابه در دو نظریه، اعم از اینکه دو نظریهپرداز، این ایده را که استعاره، تشبیه کوتاهشده است، رد میکنند. همچنین با درنظرگرفتن نوعی «کاربرد» برای استعاره، مفهومی تحتعنوان «معنای استعاری» را نقد و تاکید میکنند که معنای یک استعاره، با هیچ صورتی غیر از همان صورت استعاری امکان بازتولید ندارد. حوزۀ دوم، یافتن جنبههای مکمل در دو نظریه، با توجه به موضع فلسفی دیویدسن و موضع بلاغی جرجانی. سومین حوزه، تشریح ارتباط آرایی که جرجانی مستقیماً دربارۀ استعاره ارائه داده است با ایدههایی که بهطور غیرمستقیم، از منظومۀ کلی نظریۀ «نظم» استنباط میشوند.
نجمه احمدپور، محمد حسین صیادی، مریم قلاحی کپورچالی، محمد رضا رضایی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
یون فسفات از جمله آلاینده شیمیایی است که از طریق فاضلاب های شهری و صنعتی و زه آبهای کشاورزی وارد منابع آب های سطحی و زیر زمینی می شوند. هدف از این مطالعه بررسی حذف فسفات از پساب فاضلاب شهری توسط ریزجلبک های کلرلا ولگاریس Chlorella vulgaris و اسپیرولینا پلاتنسیس Spirulina platensis می باشد. به منظور بررسی حذف فسفات، ریزجلبک ها در شرایط آزمایشگاهی به ۳۵۰ میلی لیتر پساب فاضلاب شهری اضافه و طی دوره های ۸ روزه پرورش داده شدند بطوریکه وزن خشک روز اول کلرلا ولگاریس و اسپیرولینا پلاتنسیس به ترتیب در نمونه ها ۰۲/۰ و ۰۵/۰ گرم در لیتر بود. طی دوره رشد غلظت فسفات موجود در محلول آبی برای روزهای۱، ۴، ۶ و ۸ توسط روش استاندارد (APHA) اندازه گیری و با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر Bio spec-۱۶۰۱قرائت گردید. بر اساس نتایج حاصل درصد حذف فسفات توسط کلرلا ولگاریس به ترتیب ۶۵/۴۰، ۰۱/۳۸، ۴۵/۲۴ و۲۱/۷۲ و اسپیرولینا پلاتنسیس به ترتیب۱۳/۲۰ ، ۰۱/۲۰، ۴۴/۱۰و ۷۹/۴۲ برای روزهای ۱ الی ۴، ۴ الی ۶، ۶ الی ۸ و ۱ الی۸ بود. وزن نهایی کلرلا ولگاریس و اسپیرولینا پلاتنسیس به ترتیب ۹۳/۳ و ۹۳/۱ گرم در لیتر بود و با افزایش رشد ریزجلبک ها فسفات بیشتری حذف می شود. از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که جلبک ها توانایی بالایی در حذف فسفات از فاضلاب دارند و جلبک کلرلا ولگاریس توانایی بیشتری در کاهش فسفات از فاضلاب را دارد و می تواند برای کاهش فسفات در پساب تصفیه خانه های فاضلاب مورد استفاده قرار گیرد.
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
بمنظور دسترسی به مکانهای پایدار جهت حضور هرچه بیشتر انسان در فضا، باید در طرحها به دنبال بهبود کیفیت فضاهای شهری و تامین آسایش انسان بود. برای این منظور انجام مطالعات مربوط به آب و هوا و همچنین استفاده از نتایج آن در بهینهگزینی ساختارهای فضایی، امری ضروری میباشد. هدف از انجام این پژوهش استفادهی بهینه از جریان هوا، در ارتقا کیفیت فضاهای عمومی اطراف مجتمعهای بلندمرتبه است، تا بدین ترتیب بتوان به فضاهای جمعی پایدار و پاسخو به نیازهای آسایشی انسان دست یافت. در این پژوهش، در مرحله شناخت از روش توصیفی-تحلیلی، بمنظور مشاهده و تحلیل ارتباط بین فرم مجتمعهای بلندمرتبه و رفتار باد، از تکنیک شبیهسازی با استفاده از نرمافزار ENVI-met (که یک نرمافزار جهت تحلیلهای اقلیمی میباشد) و در نتیجهگیری از استدلال منطقی استفاده شده است. جمعآوری اطلاعات نیز از طریق مطالعات کتابخانهای و میدانی صورت گرفته است. در نهایت این پژوهش با ارزیابی فرمهای مجتمعهای مسکونی شهرک اکباتان در زمینهی پاسخگویی به آسایش انسان در برابر باد، فرم بهینه را برگزیده و به ارائه راهبردهای عملیاتی منتج از تحلیلهای نرمافزاری، برای توسعههای مشابه میپردازد. بطور کلی نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد که فرم و ویژگیهای کالبدی بلوکها، تاثیر بسزایی بر نحوهی رفتار باد دارد.
دوره ۹، شماره ۲ - ( شماره ۲ پیاپی ۳۹- ۱۳۸۴ )
چکیده
امروزه کارآفرینی، موتور توسعه اقتصادی در کشورها محسوب میشود و تمام کشورها تلاش میکنند تا کارآفرینی را در کشورشان توسعه بدهند. با توجه به اهمیت فوقالعاده کارآفرینی و ضرورت توسعه آن در کشور، این تحقیق با هدف مطالعه و طراحی ساختار سازمانی مراکز و آموزشگاههای کارآفرینی در کشور انجام شده است. در این تحقیق با استفاده از مطالعات تطبیقی مراکز موفق کارآفرینی و با توجه به مبانی نظری طراحی ساختار سازمان و در نظر گرفتن شرایط بومی و منطقهای کشور، ساختار سازمانی مناسب مراکز و آموزشگاههای کارآفرینی طراحی گردیده است.
دوره ۱۱، شماره ۵۳ - ( آذر و دی ۱۴۰۲ )
چکیده
ترانۀ «رعنا» یکی از سادهترین و در عین حال سیاسیترین ترانههای عامۀ سرزمین گیلان بهشمار میرود. سرایندۀ ناشناس ترانه در نظر داشت ضمن روایتی عاشقانه، در بندهایی از آن به حوادث تاریخی و اجتماعی منطقه اشاره کند. در این پژوهش به روش تحلیلی ـ توصیفی با بهرهگیری از رویکرد تاریخی ـ ادبی به اسناد مکتوب و یافتههای میدانی، کیفیت و چیستی رویداد مندرج در ترانۀ رعنا واکاوی شده است. یکی از ضرورتهای اصلی پژوهش نیل به روایتی اصیل مبتنی بر دادههای تاریخی و زبانی گویشوران منطقه است. نتایج نشان میدهد ترانه دربردارندۀ دو روایتِ نزدیک به زمان وقوع و روایت متأخر است. در روایت نخست، ستیز فئودالها و نبرد بازماندگان نهضت جنگل، نظیر کردآقجان و حیدر عمواوغلی و در روایت متأخر، جنبههای عاشقانه، رمانتیک و سرکشیهای رعنا برجسته شده است. در روایتهای متأخر، داستان رعنا با ترانههای پیش از خود، مانند زرانگیز، سیما و طوبی درآمیخته است و ضربآهنگی مطنطن دارد، اما در روایت نخست طنطنۀ کلام کمتر است و بیشتر توجه به رویداد و کنش شخصیتهای اصلی روایت، یعنی نوروز، هادی، کردآقاجان و حیدر است.
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( تابستان ۹۴ ۱۳۹۴ )
چکیده
به منظور مطالعه آثار سیاست هدفمندسازی یارانهها در بخش کشاورزی، مدل ناحیهای بخش کشاورزی ایران ساخته شد. بدین منظور، کشور ایران از لحاظ اقلیمشناسی کشاورزی به ۹ ناحیه به نسبت همگن تقسیم شد. سپس بخش کشاورزی در قالب ۱۴ گروه کالایی و ۲۳ رشته فعالیت تولیدی با استفاده از روش برنامهریزی ریاضی مثبت (PMP)[۱] و به کارگیری تکنیک حداکثر بینظمی تعمیمیافته (GME)[۲] مدلسازی شد. نتایج نشان داد، هدفمندسازی یارانهها شامل افزایش قیمت نهادههای تولید (آب، کود، سم و ماشینآلات)، افزایش قیمت حاملهای انرژی در مرغداریها و گاوداریها و افزایش هزینه حمل و نقل، سبب کاهش مازاد اجتماعی بخش کشاورزی (رفاه اجتماعی)، کاهش سطح تعداد زیادی از فعالیتهای سالانه و دامی در نواحی مختلف، افزایش قیمت، کاهش میزان مصرف، کاهش صادرات و افزایش واردات محصولات کشاورزی میشود. نتایج تحقیق نشان داد، چنانچه هدفمندسازی یارانهها با پرداختهای حمایتی به تولیدکنندگان همراه شود، بسته به میزان پرداخت حمایتی، مازاد اجتماعی بخش کشاورزی (رفاه اجتماعی) ممکن است کاهش یا افزایش یابد و یک پرداخت حمایتی معادل ۲۵ درصد هزینههای تولید قادر است، ضرر و زیان تولیدکنندگان در اثر هدفمندسازی یارانهها را جبران کند، کاهش رفاه اجتماعی را به صفر برساند و نوسانات متغیرهایاقتصادی فوق نظیر سطح فعالیتها، قیمت و مقدار مصرف گروههای کالایی را کاهش دهد.
[۱]. Positive Mathematical Programming (PMP) [۲]. Generalized Maximum Entropy (GME)
دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
میوهها منابع غنی از ترکیبات بیواکتیو هستند. پتانسیل آنتیاکسیدانی ترکیبات بیواکتیو به ویژگیهای دارویی مختلف و اثرات سلامتیبخش آنها نسبت داده میشود. امروزه انار (Punica granutum L.) به عنوان میوه بینظیر با فعالیت آنتیاکسیدانی قابل توجه مورد پذیرش قرار گرفته است. تحقیق حاضر به منظور تعیین محتوی فنول کل (TPC) و پتانسیل آنتیاکسیدانی عصارههای پوستهای چرمی و اسفنجی واریته انار ملس انجام شد. محتوی فنول کل با استفاده از روش کالریمتری فولین-سیوکالتیو بر حسب میلی گرم اسید گالیک در گرم عصاره تعیین شد. پتانسیل آنتیاکسیدانی عصارههای پوست با آزمونهای مهار رادیکال آزاد DPPH، بتا-کاروتن/لینولئیک اسید و شاخص پایداری اکسایشی (OSI) اندازه گیری شد. بر اساس نتایج، پوست چرمی محتوی فنولی بالاتری نسبت به پوست اسفنجی داشت. ضمناً، میزان فعالیتهای آنتیاکسیدانی با افزایش غلظت عصاره پوستهای چرمی و اسفنجی، افزایش یافت. همچنین قابل توجه است که فعالیتهای آنتیاکسیدانی بیشتری در پوست چرمی نسبت به پوست اسفنجی مشاهده شد. نتایج نشان داد که پوستهای چرمی و اسفنجی عصاره به عنوان محصول جانبی دارای پتانسیل آنتیاکسیدانی بالایی است.
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
کاهش صداهای مزاحم و ناخواسته در جوامع امروزی از اهمیت بسیاری برخوردار است. این صداها سلامت روحی و جسمی شهروندان را به خطر میاندازد. از این رو محققین همواره به دنبال روشهایی جدید برای کاهش صداهای ناخواسته هستند. به همین دلیل استفاده از مواد جاذب صوت با خواص آکوستیکی مناسب در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته است. در مقاله پیش رو در ابتدا مواد مورد نیاز برای ساخت پلییورتان فوم و فرایند ساخت آن شرح داده شده و ضریب جذب صوتی پلییورتان فوم اندازه-گیری گردیده است. برای بهبود خواص مکانیکی و آکوستیکی پلییورتان فوم، درصدهای وزنی متفاوت از ذرات نانو آلومینا به ساختار پلییورتان فوم اضافه گردیده است. سپس تأثیر حضور ذرات نانو آلومینا بر خواص مکانیکی و آکوستیکی پلییورتان فوم بررسی شده است. در این پژوهش به صورت همزمان خواص آکوستیکی، فیزیکی و مکانیکی پلییورتان فوم تقویت شده با ذرات نانو آلومینا مورد بررسی قرار گرفته است. در انتها به کمک نتایج آزمایشهای فیزیکی و مکانیکی انجام شده دلایل بهبود و یا عدم بهبود ضریب جذب صوتی پلییورتانفومهای تقویت شده با نانو ذرات آلومینا بررسی گردیده است. در این مقاله از روش اندازهگیری دو میکروفن در لوله مقاومت برای اندازهگیری ضریب جذب صوتی استفاده شده است.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
توانایی کنترل جریان، یکی از نیازهای اساسی در علم مکانیک سیالات است که پیوسته توسط محققین دنبال میشود. یکی از روشهای نوین در این حیطه، استفاده از عملگرهای پلاسمایی است که به وسیلهی تزریق ممنتوم به لایه مرزی، سبب تأخیر در وقوع پدیده جدایش میشود. هدف از این بررسی، کمک به بهینه سازی پرامترهای الکتریکی به منظور دستیابی به گردابههای تولیدی قویتر و به دنبال آن باد یونی موثرتر، ایجاد شده توسط محرکهای پلاسمایی تخلیه سد دی الکتریکی پایا و ناپایا (موج ورودی به این محرک دارای رفتار غیردائمی میباشد) بر روی جریان هوای عبوری از روی یک صفحه تخت میباشد. برای این منظور، صفحه تخت مذکورتحت جریان هوای عبوری با سرعت m/s۵ شبیهسازی گردید. پروفیلهای سرعت متوسط باد یونی القایی نشان داد که در هر دو محرک پایا و ناپایا، با افزایش فرکانس و ولتاژ اعمالی به محرک، سرعت متوسط جریان افزایش مییابد و به سطح نزدیکتر میگردد. همچنین در محرک ناپایا با افزایش سیکل وظیفه قدرت گردابههای تولید شده توسط محرکهای پلاسمایی افزایش مییابد. در ادامه با بررسیهای انجام شده بر روی سرعت باد یونی القایی در موقعیتهای مختلف بر روی صفحه (در بالا دست و پایین دست محرک)، مشاهده گردید که مقدار ماکزیمم سرعت متوسط جریان در پایین دست محرک و در نزدیکی سطح اتفاق میافتد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۹ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده
گوشت و فرآوردههای گوشتی مستعد آلودگی میکروبی و شیمیایی است و رشد میکروبی و اکسیداسیون چربیها از عوامل عمده فساد آنها میباشند، در سالهای اخیر با توجه به نگرانیهای موجود درمورد استفاده از نگهدارندههای شیمیایی و اثرات مضر احتمالی آنها گرایش به استفاده از نگهدارندههای طبیعی افزایش یافته است. استفاده از فیلمها و پوششخوراکی اصولا بدلیل توانایی آنها در ایجاد ترکیبی با خواص ممانعتکنندگی تبخیر رطوبتی، نفوذ اکسیژن، حفظ طعم، بو و رنگ برای مواد غذایی، سبب افزایش در کیفیت و عمر نگهداری آنها میشود. گیاهان دارویی منابع طبیعی ارزشمندی هستند که امروزه مورد توجه کشورهای پیشرفته جهان قرارگرفته است. یکی از مهمترین و با ارزشترین گیاهان دارویی، گیاه بهلیمو است که به علت داشتن ترکیبات فنلی و مواد سولفوردار دارای پتانسیل آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی بسیار قوی است. در این تحقیق گوشت چرخ کرده گوساله با پوششخوراکی آلژینات سدیم حاوی عصاره بهلیمو (۰، ۵/۰، ۱ و ۵/۱ درصد) پوشش داده شده و در یک دوره ۱۴ روزه شمارش کلی باکتریهای مزوفیل و باکتریهای سرماگرا و همچنین PV، TBA، pH و خواص حسی گوشت چرخ کرده گوساله مورد ارزیابی قرارگرفت. در تجزیه و تحلیل دادهها، نتایج نشان داد که طی نگهداری pH ،PV ،TBA، به طور معنیداری افزایش یافت (۰۵/۰>p). ولی پوششخوراکی حاوی ۵/۱ درصد عصاره بهلیمو، بیشترین تاثیر را در برابر کنترل افزایش pH ،PV ، TBA و شمارش باکتریهای مزوفیل و باکتریهای سرماگرا در طول نگهداری نشان داد. پوششدهی با نسبتهای مختلف در ارزیابیحسی، کلیه ویژگیهای حسی نمونهها را تحتتأثیر قرار داد. به طوری که بالاترین امتیاز پذیرشکلی مربوط به پوشش به همراه ۵/۱ درصد عصاره بهلیمو بود. در نتیجه پوشش آلژینات حاوی عصاره بهلیمو میتواند فساد میکروبی و اکسیداسیون را درگوشت چرخکرده گوساله به تاخیر بندازد و خواص حسی گوشت چرخکرده را در طی نگهداری در شرایط یخچالی بهبود دهد.
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده
بخش تعاون میتواند با جاذبه های خود موجبات ایجاد تشکلهای مردمی را فراهم آورد و حلقه های مفقود شده را که در زنجیره اقتصادی کشور وجود دارد به یکدیگر پیوند دهد. در این میان ضروری است پیشرانهای موثر بر عملکرد تعاونیهای مسکن در توسعه مسکن شهری مورد بررسی قرار بگیرد؛ چرا که فعالیت این شرکتها میتواند بهعنوان یکی از پارامترهای شتابدهنده به توسعه کالبدی- فضایی شهرها مدنظر قرار گیرد. با این رویکرد تاکید این نوشتار بر روی چالش موثر بر عملکرد تعاونیهای مسکن شهر تبریز در اثربخشی بر بازتولید مسکن شهری با رویکرد آینده پژوهی خواهند بود. روش تحقیق پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت توصیفی- تحلیلی میباشد. همچنین استفاده از اسناد و مدارک و روش میدانی (مصاحبه با ۳۰ نفر از اعضای تعاونیهای مسکن شهر تبریز از طریق ابزار پرسشنامه نیمهساختیافته به روش نمونهگیری غیراحتمالی (گلوله برفی)) صورت گرفته است. نتایج نشان داد پیشرانهای« تدابیری منسجم به منظور خارج شدن بازار مسکن از رکود؛ مشارکت دادن نهادهای سرمایه گذاری مسکن، انبوه سازان و تعاونیها در تولید مسکن؛ و رضایتمندی از کارایی سود مسکن » در حاشیه بردار قرار دارند. این روند نشان میدهد که این شاخصها گرایش به بهبود ندارد و با روند فعلی، وضعیت در سازمان همچنان نامطلوب خواهد بود. در نتیجه لازمه تحولات عملکردی تعاونیهای در تحولات کالبدی فضایی مبتنی بر برنامهریزی غیرمتمرکز و تأمین کننده نیازهای تمامی شهروندان در آینده، ارتقاء شاخصهای فوق میباشد.