جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای اخویان
مهرنوش فتحی رودسری، عسل اخویان، نادر مقصودی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
فعال کننده پلاسمینوژن بافتی (tPA)، پروتئینی با وزن مولکولی ۶۵ کیلودالتون و از خانواده سرین پروتئازهاست. این پروتئین به طور طبیعی و با مقیاس کم توسط سلولهای اندوتلیال عروق ترشح می شود و تبدیل شدن پلاسمینوژن به پلاسمین و حل شدن لخته های خونی را به عهده دارد. این پروتئین به طور تزریقی در زمان حملات قلبی جهت رفع لخته خونی تجویز می شود. یکی از مشتقات این پروتئین به نام"رتپلاز" نسخه ای جهش یافته از فعال کننده پلاسمینوژن انسانی است که ۱۳۷ اسید آمینه آن حذف شده است. این دارو در باکتری اشریشیا کلی بیان می شود و فاقد تغییرات پس از ترجمه از جمله گلیکوزیلاسیون می باشد. به دلیل وجود نه باند دی سولفید، بیان این پروتئین در سیستم باکتریایی دارای مشکلات بسیار است و اغلب منجر به ایجاد توده های پروتئینی غیر محلول (inclusion body) می شود. خوردگی مجدد و تبدیل پروتئین غیر فعال به فرم فعال آن فرآیندی طولانی و دشوار است و برای پروتئین های دارای ساختار پیچیده و باندهای دی سولفید متعدد، بازده پایینی دارد. در گزارش حاضر با تغییر ترادف تنظیمی، فرم محلول و فعال آنزیم رتپلاز در باکتری اشریشیاکلی BL۲۱ تولید شده است. بیان القایی رتپلاز تحت کنترل پروموتر T۷ منجر به رسوب پروتئین در داخل سلول گردید در حالیکه استفاده از یک پروموتر دایمی با قدرت کمتر، فرم فعال آنزیم را در سیتوزول ایجاد نمود.
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف: اشریشیا کلی انتروهموراژیک با قدرت تولید سم شبه شیگا نوع ۲ عامل اصلی اسهال خونی باکتریایی است. این عامل بیمازیزا در برخی موارد میتواند منجر به نشانگان اورمی همولیتیک و نارسایی کلیوی با درجه مرگ و میر بالا شود. تولید سم شبه شیگا نوع ۲ اصلیترین عامل بیماریزایی سویههای اشریشیا کلی انتروهموراژیک است و از این رو خنثیسازی سم با آنتیبادیهای سرمی اختصاصی بهعنوان راهکار اصلی در روشهای پیشگیری و درمان ضد نشانگان اورمی همولیتیک مطرح است. در این تحقیق، همسانهسازی، بیان پروتئین نوترکیب، خالصسازی و ایمنیزایی زیرواحد B سم شبه شیگا نوع ۲ (Stx۲B) که عامل اتصال سم به سلولهای هدف است، شرح داده شده است.
مواد و روشها: ژن stx۲B با استفاده از PCR تکثیر و در ناقل بیانی pET۲۸a همسانهسازی و ناقل بیانی به اشریشیا کلی BL۲۱-DE۳ منتقل شد. پروتئین نوترکیب rSTX۲B پس از ارزیابی بیان با استفاده از ستون نیکل خالصسازی شد. پروتئین rSTX۲B تخلیص شده بهعنوان کاندید ایمنیزایی به روش زیرپوستی در سه مرحله به موشهای نژاد Balb/c تزریق شد. تولید آنتیبادی سرمی ضد rSTX۲B در خون موشهای ایمن شده با استفاده از آزمون الایزا ارزیابی شد. خنثیسازی سم در شرایط آزمایشگاهی روی سلولهای Hela و در شرایط درون بدنی با آزمون چالش موشهای ایمن با سم شبه شیگا نوع ۲ بررسی شد.
نتایج: با بررسی میزان IgG القا پاسخ ایمنی عمومی در موشهای ایمن شده تأیید شد. نتایج آزمون سلولهای Hela نشان داد که سرم موشهای ایمن قادر به خنثیسازی سم است. در آزمون چالش حدود ۷۰ درصد از موشهای ایمن زنده ماندند.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که پروتئین نوترکیب rSTX۲B میتواند منجر به القای پاسخ ایمنی خنثیکننده در موش شود و میتواند بهعنوان یکی از اجزای اصلی واکسن علیه اشریشیا کلی انتروهموراژیک به کار برده شود.