جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای اسداللهی


دوره ۳، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

سه کشور ترکیه، سوریه و عراق که حوضه­های مشترک آب‏ریز و آب‌گیر رودخانه­های دجله و فرات را در اختیار دارند، به خاطر وابستگی روزافزون به آب این رودخانه­ها مجبور به ایجاد سد و کنترل جریانات آبی داخل قلمرو خود شده­اند. در این بین کشور ترکیه که از موقعیت بالادستی نسبت به دو همسایه جنوبی خود برخوردار است، در چارچوب پروژه آناتولی جنوب شرقی یا گاپ (GAP) به منظور توسعه کشاورزی و صنعتی سرزمین­های جنوب شرقی خود به مقدار زیادی از آب رودخانه­های دجله و فرات نیاز خواهد داشت و با سد سازی‌های فراوان بر روی این دو رودخانه در خاک خود مقدار آب خروجی به دو کشور سوریه و عراق را به مقدار زیادی نسبت به قبل کاهش داده است. کاهش آب دجله و فرات از زمان اجرای طرح موجب صدمات بسیاری به امنیت زیست محیطی عراق و سوریه شده است که این آسیب­ها در ادامه پیامدهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نامناسبی برای دو کشور مذکور به بار آورده است. این مسئله به علاوه باعث به وجود آمدن تردیدهایی در رابطه با اهداف سیاسی ترکیه در چند دهه اخیر، منجر به بروز کشمکش و مناقشه­هایی بین سه کشور شده است. بر این اساس پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و منابع کتابخانه­ای در پی پاسخ به این سوال است که هیدروپلیتیک پروژه گاپ چه تاثیری بر امنیت زیست محیطی عراق و سوریه داشته است و اهداف ترکیه از اجرای این طرح چیست؟ اجرای مرحله­ای پروژه گاپ در طی چند دهه اخیر پیامدهای زیست محیطی بسیاری از جمله آلودگی آب، از بین رفتن گونههای کمیاب زیستی جانوری و گیاهی، افزایش بیابان­زایی، شور شدن خاک، خشکی باتلاق­ها و حوضچه­ها و تولید ریزگردها در عراق و سوریه شده است و به نظر می­رسد ترکیه با تکیه بر این طرح به دنبال ایجاد هیدروهژمونی در منطقه است.
مریم خیراندیش، محمد علی اسداللهی، اعظم جیحانی پور، کیخسرو کریمی، حمید ریسمانی یزدی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

با افزایش آگاهی درباره اثرات شدید و مضر آلودگی محیط زیست، گرمایش جهانی و محدودیت‌‌های سوخت‌‌های فسیلی تلاش زیادی برای تولید انرژی های تجدیدپذیرمانند اتانل و بوتانل صورت گرفته است. علاوه بر مصارف سوختی، در صنعت از بوتانل برای تولید نرم کننده¬ها، لیکور(لاک الکلی)، پوشش‌‌ها، پاک کننده‌‌ها و سیالات هیدرولیکی جهت استفاده در ترمز اتومبیلها استفاده می‌‌شود. بیوبوتانل صنعتی به وسیله فرایند تخمیر با استفاده از باکتری کلستریدیوم استوبیوتیلیکام در شرایط بی هوازی تولید می¬شود. بسته به طبیعت کربوهیدرات و مواد مغذی که در اختیار این باکتری قرار می‌گیرد، نسبت تولید حلال ها(استن،اتانل وبوتانل) متنوع می باشد. دراین پژوهش تاثیر نوع مواد مغذی و غلظت‌‌های مختلف گلوکز جهت تولید بوتانل توسط این باکتری بررسی گردید. نتایج نشان می¬دهد که باکتری کلستریدیوم استوبوتیلیکام برای تولید حلال به ویتامین¬های بیوتین، تیامین و پارا آمینوبنزوئیک اسید و همچنین به حضور یون¬های منیزیم، آهن، منگنز ، فسفات و آمونیوم استات به مقدار بسیار جزئی در کنار عصاره مخمر نیاز دارد و در عدم حضور این مواد، با وجود رشد مناسب باکتری، میزان حلال تولیدی به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد. همچنین غلظت گلوکز بهینه جهت حداکثر تولید حلال g/l ۴۰ می‌‌باشد که در این غلظت حداکثر بوتانل تولیدی g/l۷/۶ و حداکثر حلال تولیدی g/l ۵/۱۰ با بازده ۲۶,۲۵% می‌‌باشد.

دوره ۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

ادبیّات تطبیقی یکی از حوزه‌های مطالعاتی است که اخیراً توجّه پژوهشگران را بیش از پیش به خود جلب کرده است. با بررسی تطبیقی آثار، به احساسات، عواطف، اندیشه‌ها، و دغدغه‌های مشترک مابین شاعران و نویسندگان در سراسر جهان می‌توان رسید. با رواج امر ترجمه و رفت و آمد به اروپا، شعر شاعران اروپایی، تأثیر فراوانی بر شعر دورۀ معاصر ما گذاشت. از جملۀ این شاعران اروپایی می‌توان به تی.اس.الیوت، پل الوار، آندره برتون، لویی آراگون و .... اشاره کرد. احمد شاملو، شعر آیدا در آینۀ خود را تحت‌تأثیر شعر الیزا در آینۀ آراگون سروده است. بنابراین، این جستار با تکیه بر منابع کتابخانه‌ای به روش تحلیلی– توصیفی به تأثیرپذیری شاملو از آراگون و بررسی تصویرهای مجازی در توصیف معشوق در شعر هر دو شاعر، پرداخته شده است. نتیجه آن‌که: شاملو در سرودنِ آیدا در آینه، به شعر الزا در آینه از آراگون و شاعران دیگر فرانسه نظر دارد و از تصاویر و کلمات و فکر او استفاده می‌کند، ولی شعر خود را از محدودۀ خانه و روستا به سوی کوچه، شهر گسترش می‌دهد و بیشتر از آراگون به درد اجتماعی می‌پردازد.

دوره ۱۴، شماره ۵۶ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

در این تحقیق که به روش کتابخانه­ای و به صورت تحلیلی توصیفی ارائه شده است، نگرش ایدئولوژیک، استناد به روزنامه‏ها و شخصیّت‌های تاریخی و زبان محاوره، تشریح جزئیّات وقایع، تیپ­سازی، تأویل و تفسیر وقایع تلخ جامعه، نمود دوره زندگانی و بخصوص مرگ شخصیّت­ها، انواع شخصیّت­ها با رفتارهای متنوّع و شخصیّت خود نویسنده در رمان، نمود طبیعی تعامل شخصیّت­ها با دیگران، کاربرد انشای کاریکاتوری، ایراد عبارت­های فلسفی، تعریف انسان به عنوان موجودی مختار و برجسته کردن امور عاطفی، پس­زمینه مناسب و نمود صنایع ادبی به­عنوان روش‏های واقع‏نمایی اجتماعی این رمان بازنموده شده است. نتیجه آنکه: اوج واقع­گرایی اجتماعی در «اسیر زمان» هنگامی خودنمایی می­کند که فصیح به تحلیل تخصصی وقایع سیاسی، روابط ایران با ابرقدرت­ها، نقدِ عملکرد دولتمردان، تشریح جزئیات وقایع و تبیین علل و عوامل حوادث می­پردازد.

دوره ۱۵، شماره ۷۸ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف از انجام این پژوهش، امکان‌سنجی افزایش عمر ماندگاری خامه کم‌چرب (۲۵ درصد) از طریق دست‌یابی به یک ترکیب دما-زمانی جدید برای پاستوریزاسیون بود. برای این منظور، نمونه‌های خامه کم‌چرب در دماها (۸۰، ۸۵ و ۹۰ درجه سلیسوس) و زمان-های مختلف (۱۵، ۲۰ و ۲۵ دقیقه) پاستوریزه شدند و ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی (pH، اسیدیته و ویسکوزیته) و میکروبی (شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها و شمارش سرمادوست‌ها) نمونه‌‌ها در مقاطع مختلف دوره ماندگاری (روز ۱، ۴، ۷، ۱۰، ۱۳، ۱۶ و ۱۹) در مقایسه با نمونه کنترل (دمای ۷۵ درجه سلیوس، زمان ۳۰ دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌های این پژوهش نشان داد که با افزایش زمان ماندگاری، بار میکروبی نمونه‌های مختلف خامه افزایش یافت و همین امر باعث کاهش pH و افزایش اسیدیته گردید. نمونه‌های پاستوریزه شده تحت تیمارهای حرارتی شدیدتر، از بار میکروبی اولیه کمتری برخوردار بودند و همین امر موجب نوسان کمتر pH و اسیدیته آنها طی دوره ماندگاری شد. پاستوریزاسیون تحت تیمارهای حرارتی شدیدتر و همچنین افزایش زمان انبارمانی، هر دو باعث افزایش ویسکوزیته نمونه‌های خامه کم‌چرب شدند. رفتار جریانی همه نمونه‌های خامه، یک رفتار رقیق‌شونده با برش بود که با افزایش شدت تیمار حرارتی، تقویت شد. در بین نمونه‌های مختلف، خامه پاستوریزه شده در دمای ۹۰ درجه سلسیوس به مدت ۲۵ دقیقه، از عمر ماندگاری طولانی‌تری نسبت سایر نمونه‌ها برخوردار بود.

دوره ۱۵، شماره ۷۸ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
شکلات علاوه بر اثرات مفید تغذیهای بدلیل کالری زیاد مشکلاتی را برای مصرف کننده ایجاد میکند، یکی از راههای کاهش این خطرات استفاده از جایگزینیهای مناسب چربی و قند در شکلات میباشد. آرد سویا بهعلت میزان بالای پروتئین، محصولی شناخته شده است که در صنعت غذا مورد توجه قرار گرفته است. خرما هم از محصولات عمدهی کشاورزی ایران است که حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد وزن خشک آنرا قند تشکیل می‏دهد. هدف از این پژوهش بررسی اثرات جایگزینی ساکاروز وکره کاکائوبا پودر خرما و آرد سویا بر خواص فیزیکو‏شیمیایی و حسی شکلا‌‌‌‌‌‌‌‌‌‍‍‍‍‍ت تیره کم‏کالری است،که بادرصد‏های جایگزینی ۸ و ۱۲ درصد آرد سویا بجای کره کاکائو، ۲۲و۲۸ درصد پودرخرما به جای شکر،این پژوهش انجام شد.آزمون‏های انجام شده شامل، سنجش درصد چربی، قند، کربوهیدرات، پروتئین، خاکستر، کالری، سختی، رطوبت، رنگ و آزمون حسی می‏باشد. میزان سختی و رطوبت نمونهها با افزایش مقادیر جایگزینی افزایش یافت. باافزودن آرد سویا و پودر خرما به شکلات، مقدار چربی و قند نمونه و در نتیجه میزان کالری کاهش و مقدار پروتئین محصول افزایش یافت.
 

دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

در میان محصولات پخت، نان و کیک محصولاتی با بالاترین نرخ مصرف هستند. اما مصرف طولانی مدت این محصولات، چاقی و مشکلات سلامتی به همراه خواهد داشت. بنابراین پژوهش حاضر، به منظور بررسی امکان استفاده از موسیلاژ دانه چیا به عنوان جایگزین چربی در کیک روغنی انجام شد. در تحقیق حاضر تاثیر سطوح مختلف موسیلاژ دانه چیا (صفر، ۵/۰%، ۷۵/۰%، ۱%، ۲۵/۱%) بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر (دانسیته و ویسکوزیته)، خصوصیات فیزیکوشیمیایی (رطوبت، چربی، خاکستر، پروتئین، کالری، حجم مخصوص و رنگ سنجی)، بیاتی و حسی (رنگ، طعم، بافت و پذیرش کلی) نمونه‌های کیک روغنی مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از طرح کاملا تصادفی استفاده شد و مقایسه میانگین ها توسط آزمون چند دامنه دانکن و در سطح احتمال ۱ درصد انجام پذیرفت. طبق نتایج، با افزودن غلظت موسیلاژ دانه چیا، میزان رطوبت، ویسکوزیته، حجم مخصوص و بیاتی نمونه‌ها نسبت به نمونه شاهد افزایش اما میزان چربی، دانسیته خمیر و شاخص های رنگی L* ، a* و b* کاهش یافت. همچنین در ارزیابی ویژگی‌های حسی، با افزایش سطح جایگزینی موسیلاژ دانه چیا، میزان مقبولیت نمونه‌ها کاهش یافت. بر اساس نتایج، جایگزینی چربی در فرمولاسیون کیک با موسیلاژ دانه چیا تا سطح ۲۰درصد( حاوی ۵/۰ درصد موسیلاژ چیا) موجب حفظ خصوصیات کاربردی و حسی محصول گردید لذا این تیمار به عنوان تیمار برتر معرفی شد.

صفحه ۱ از ۱