جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای امراللهی بیوکی
سولماز سلیمانی، مرتضی یوسف زادی، سهیلا معین، نرگس امراللهی بیوکی، موسی کشاورز، حامد اصلیان،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
رادیکالهای آزاد، یک یا چند الکترون غیرجفت در اوربیتال خالی دارند که اکسیژن مرکزی آنها، بهعنوان ROS شناخته میشوند. مهار آنها، برای کاهش سطح استرس اکسیداتیو ارگانیسم، در جلوگیری و درمان برخی بیماریهای مزمن و مخرب موثر میباشند. هدف از مطالعه پیشرو، بررسی برخی خواص آنتیاکسیدانی بخشهای مختلف توتیایدریایی Echinometra matheai و همچنین، تعیین میزان ترکیبات پلیفنلی بهعنوان یک منبع آنتیاکسیدانی طبیعی میباشد. در مطالعه آزمایشگاهی، عصارههای بافتهای مختلف (خار، پوسته، گناد و فانوسارسطو) توتیایدریایی با استفاده از سه حلال ان- هگزان، اتیلاستات و متانول، براساس افزایش قطبیت جدا گردید. سپس فعالیت آنتیاکسیدانی هر یک از عصارهها، با استفاده از روشهای قدرتاحیاکنندگی، مهار رادیکال آزاد DPPH و ظرفیت کل آنتیاکسیدانی سنجیده شد. همچنین، میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئید نیز به روش اسپکتروفتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. طبق نتایج بهدست آمده، پوسته متانولی و خار متانولی بهترتیب، دارای بیشترین میزان قدرت احیاکنندگی و مهار رادیکال آزاد DPPH میباشند. فانوس-ارسطو اتیلاستاتی، خار و گناد ان-هگزانی ظرفیت آنتیاکسیدانی بیشتری نسبت به آسکوربیکاسید بهعنوان استاندارد را دارا میباشند. بیشترین میزان فنل و فلاونوئید بهترتیب، در خار متانول ۰۰۰۳/۰±۰۰۴۴/۰ میلیگرم گالیکاسید در گرم عصاره و فانوسارسطو اتیلاستات ۷۱۶۷/۰±۶۱۶/۲۴ میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره بهدست آمد. نتایج اختلاف معنیداری در سطح احتمال ۰۵/۰< p را نشان میدهد. یافتههای مطالعه حاضر نشان داد که میتوان توتیایدریایی را بهعنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات فعال زیستی طبیعی با فعالیت آنتیاکسیدانی بالا معرفی کرد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر مطالعه کیفی خطرپذیری منابع انسانی در حوزه نگهداشت معلمان در آموزشوپرورش استان یزد است. روش پژوهش کیفی و از نوع استقرایی است. جامعه موردمطالعه شامل تمام افرادی است که به نوعی با مدیریت منابع انسانی در آموزشوپرورش و دانشگاه فرهنگیان استان یزد در ارتباط بودهاند که درنهایت با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند حجم نمونه با ۱۰ نفر به اشباع نظری رسید. یافتههای بهدستآمده با روش تحلیل مضمون براون و کلارک (۲۰۰۶)، نشان داد که در حوزه نگهداشت ۴ مضمون اصلی (خطرپذیری ساختاری، خطرپذیری شخصی، خطرپذیری فرایندی و خطرپذیری شایسته گزینی) و ۱۴ مضمون فرعی (مشکلات در قانون، نقض قوانین بهوسیله مجریان، مشکلات سازماندهی، خواست خود آموزشوپرورش، کمبود نیروی انسانی، مهارتنداشتن و تخصص، وجود نگرش منفی، خواست خود معلمان، نبود آموزش، نبود نیازسنجی، مشکلات در فرایند استخدام، نبود سازوکار انگیزشی، تنوع در استخدام، نبود ارزیابی و نظارت مستمر) بهدستآمده است. درنتیجه از آنجاییکه آموزشوپرورش ازجمله سازمانهایی است که موفقیت آن در گرو بهرهمندی از نیروهایی فعال و متعهد است، معلمان مؤثرترین و مهمترین نیروهای آموزشوپرورش هستند که مسئولان مربوط میتوانند از یافتههای پژوهش حاضر در راستای برنامهریزی و اقدامهای حمایتی درخصوص حفظ و نگهداشت معلمان استفاده کنند.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
اهداف: خیابان ها و بزرگراه های شهری جلوه گاه محیط بصری به شمار می روند و جداره آن ها اصلی ترین عنصر اثر گذار بر کیفیت محیط شهری است. ازیک طرف، دیوارنگاری به عنوان یک هنر شهری میتواند نقش مؤثری درارتقاء کیفیت جداره ها ایفا کند و از طرف دیگر، نگهداری جداره های دارای دیوارنگاری یکی از چالش های اساسی برای مدیران شهری به لحاظ اقتصادی و نیروی انسانی محسوب می شود. هدف این پژوهش ارائه راهکاری جهت نگهداری کیفیت جداره در بزرگراههای شهری دارای دیوارنگاره است.
ابزار و روش ها: این پژوهش به بررسی تأثیر استفاده از مصالح دارای نانوذرات فوتوکاتالیست TiO۲ به منظور حفظ و نگهداری دیوارنگاره ها در بزرگراه های شهری پرداخته است. بدین منظور هزینه اجرای دیوارنگاری با مصالح خودتمیز شونده و غیرخودتمیز شونده در مقابل هزینه تمیز کردن جداره درمدت۱۰سال مورد بررسی قرار گرفت. این مقایسه در جداره بزرگراه امام علی تهران انجام گردید.
یافته ها: ارزیابی هزینهها نشان می دهد استفاده از رنگها و پوشش های خودتمیزشونده حاوی تیتانیوم دی اکسید، نیاز به تمیز کردن جداره را در طول زمان کم می کند و این موضوع نه تنها منجر به کاهش هزینه های اقتصادی و نیروی انسانی خواهد شد بلکه همواره جداره شهری بزرگراه تمیز مانده و کیفیت محیط شهری ارتقاء می یابد.
نتیجه گیری: نانوذرات فوتوکاتالیستTiO۲ افزایش طول عمر دیوارنگاره ها و کاهش هزینه نگهداری از آنها را درکنارهم قرارداده است و این یک راه حل امیدوارکننده است که می تواند آرمان مدیران شهری را در حفظ کیفیت جداره های شهری تحقق بخشد.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: توجه به ظرفیت های سطوح شهری در بهبود میکرواقلیم شهری طی سالهای اخیر زیاد شدهاست. در این میان چالش استفاده از مصالح خنک در سطوح شهری به منظور تغییر در میکرو اقلیم حائز اهمیت است. چون سطوح شهری از دو نوع سطوح افقی (روسازی ها) و سطوح عمودی (جداره های شهری) تشکیل شدهاست که به دلیل جهت قرارگیری آن ها، اثرات متفاوتی را ایجاد می کنند. این پژوهش به بررسی اثرگذاری مصالح خنک حاوی نانوذرات فوتوکاتالیستی TiO۲در فضای شهری میدان پرداخته است.
روش ها: این مطالعه به صورت تجربی، ارزیابی این مصالح را روی سطوح افقی و عمودی شهری را با استفاده از نرم افزارENVI-met(v۴) در فضای میدان شهری بررسی نموده است. مطالعات پیشین در این زمینه نشان می دهد تاکنون عملکرد حرارتی این مصالح در سطوح شهری بررسی نشده است و اکثر مطالعات انجام شده در این زمینه به بررسی ویژگی خود تمیز شوندگی آن ها پرداخته اند.
یافته ها: یافته ها نشان می دهد با استفاده از این مصالح در روسازی میدان، دمای هوای فضای شهری در ارتفاع ۱,۵ متر حدود ۰.۶ درجه سانتی گراد کاسته شده است. چون روسازی میدان حدود ۱۶ درجه سانتیگراد خنکتر شده است. و اگر در جدارههای شهری میدان از این مصالح استفاده شود، تغییر محسوسی دردمای هوا ایجاد نمی شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد اگر در سطح افقی میدان از این مصالح استفاده شود، علاوه بر مزیت ارزشمند خود تمیزشوندگی آن، تاثیر بسزایی در کاهش دمای هوای میدان محله جلفا دارد. ولی در جدارههای شهری میدان، تنها اثر خود تمیز شوندگی دارد و دمای هوای میدان تغییر محسوسی نمیکند.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش منجر به افزایش آگاهی در عملکرد حرارتی مصالح خنک حاوی نانوذرات فوتوکاتالیستیTiO۲، در دو سطح عمودی و افقی خواهد شد. به عبارتی استفاده از این مصالح در سطوح افقی علاوه بر خاصیت خود تمیز شوندگی برای میکرواقلیم شهری نیز منفعت دارد. بهبود میکرواقلیم شهری منجر به افزایش کیفیت فضای شهری میدان محله جلفا می شود.