جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای امیراحمدی
شاهرخ کاظم پور اوصالو، اکرم کاوه، عاطفه امیراحمدی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
ژن کلرپلاستیmatK ، که به عنوان ORF۵۰۹ شناخته شده ، دارای سرعت تکاملی بالا در سطوح نوکلئوتیدی و آمینواسیدی است. این ژن در کپی منفرد بزرگ ژنوم کلروپلاست و بین اگزون های ‘۵ و ‘۳ trnK (tRNA-lysine) در درون یک اینترون گروه II واقع شده است. اثر نور و مرحله نموی بر سطوح RNA و پروتئین matK، پیشنهاد کننده نقش کارکردی این ماچوراز مشهور است که به طور غیر مستقیم بر فتوسنتز اثر می گذارد. matK یکی از مناسب ترین ژن های کلروپلاستی برای حل روابط فیلوژنی و تکاملی در گستره ای از سطوح تاکسونومیک از سطح گونه تا جنس، تیره وحتی فرا تیره ای در میان گیاهان خشکی به ویژه نهاندانگان می باشد. این ژن به عنوان DNA بارکد، سطوح بالای تمایز را در میان گونه های نهاندانگان نشان داده است که می تواند به صورت تکی یا همراه با ژنهای دیگر برای شناسایی و معرفی گونه های ناشناخته استفاده شود
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده
در بازار های رقابت عمدهفروشی، هر شرکت توزیع بهعنوان یکی از بازیگران بازار، به دنبال حداکثر کردن سود، با بهکارگیری تمامی امکانات خود است. بنابراین تعیین راهکار بهینه تأمین انرژی هر شرکت توزیع برای نیل به این هدف، امری ضروری است؛ اما مشکل اصلی در تعیین این راهکار، پیشبینی رفتار دیگر رقیبان و شرکتهای تولیدی حاضر در بازار بوده و اطلاعات ناقص مربوط به آنها باید به شکل عدمقطعیت در مسأله ملحوظ شود. دراین مقاله، نوعی مدل تأمین انرژی برای شرکتهای توزیع با در نظر گرفتن تولیدهای پراکنده و بارهای قابل قطع متعلق به این شرکت و با ملحوظکردن عدم قطعیتها در بازار برق روز- پیش پیشنهاد شده است. در روش ارائه شده، ابتدا مدل تأمین انرژی بهصورت نوعی مسأله بهینهسازی چندهدفه دوسطحی که با استفاده از روش متمم غیرخطی و L-P متریک قابل حل است، پیشنهاد شده و سپس نامعینیهای موجود در اطلاعات، با استفاده از روش مونتکارلو، به مدل اعمال میشود. یک سیستم ۸ شینه برای تأیید اعتبار الگوریتم و مدل پیشنهادی، مورد استفاده قرار گرفته است.
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
در این تحقیق نحوه آزادسازی کرنشهای رهاشده برای محاسبه تنشهای پسماند در روش سوراخکاری مرحلهای مورد توجه قرار گرفته است. برای این منظور یک قطعه ضخیم استوانهای از جنس آلومینیوم با ضخامت ۵میلیمتر مورد بررسی قرار گرفته است. سوراخکاری به روش مرحلهای و با سرعت بالا در چند گام متوالی انجام شده و کرنشهای رهاشده توسط یک کرنشسنج روزت ثبت شده است. برای تبدیل کرنشهای رهاشده به تنشهای پسماند، توزیع کرنشهای رهاشده به سه شکل تابع خطی، تابع درجه دو و تابع درجه سه در عمق سوراخ مورد مطالعه قرار گرفته است. برای هر حالت تنشهای پسماند طولی، محیطی، برشی، تنشهای اصلی و زاویههای اصلی برای هر گام در ضخامت قطعه محاسبه شده و بهوسیله ماتریس تنظیم تیخانوف همگرایی نتایج مورد ارزیابی قرار گرفته است. در پایان نتایج برای سه حالت مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. نتایج حاصل از مقایسه تنشها و درجه منحنیها نشان میدهد که منحنی درجه سه برای ارزیابی کرنشهای رهاشده و تبدیل به تنشهای پسماند مناسبتر بوده و مقدار خطا در منحنی درجه دو از دو حالت دیگر بیشتر است.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۷ - ( تیر ۱۴۰۲ )
چکیده
برچسبگذاری دقیق مواد غذایی برای تجارتی منصفانه و توانمندسازی مصرف کنندگان جهت داشتن انتخابی آگاهانه از اهمیت بالایی برخوردار است. صحهگذاری میزان گوشت بهکار رفته در تهیه فرآوردههای گوشتی از مهمترین فاکتورهای ارزیابی این فرآوردهها میباشد. لذا هدف از این تحقیق، کارایی آزمون استریولوژی در تشخیص مقدار گوشت بکار رفته در فرآوردههای گوشتی خام (همبرگر) و حرارت دیده (سوسیس) بود. سه نمونه همبرگر (حاوی ۳۰، ۶۰ و ۹۰ درصد گوشت) به عنوان فرآورده گوشتی خام و سوسیس (حاوی ۴۰، ۶۰ و ۹۰ درصد گوشت) به عنوان فرآورده گوشتی حرارت دیده تهیه شدند. نمونهبرداری Fractionator برای به دست آوردن بلوکهای تصادفی یکنواخت سیستماتیک استفاده شد. در مجموع از هر نمونه ۱۲ بلوک به دست آمد و هر بلوک در فرمالین خنثی ۱۰ درصد تثبیت و در پارافین بلوکگیری شد. نمونههای به دست آمده، پس از تهیه مقاطع بافتی و رنگآمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین (H&E)، توسط میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. دادهها با روش آمـاریone-way ANOVA آنالیز و جهت مقایسه تفاوتهای آماری بین گروهها، از t-test استفاده شد. آنالیز استریولوژی نشان داد که درصد تعیین شده گوشت در همبرگر در درصدهای مختلف با درصد واقعی دارای اختلاف معنیداری نبوده، اما در مورد سوسیس بین درصد تخمین زده و درصد واقعی گوشت اختلاف معنیدار بوده است. روش استریولوژی میتواند روش مکمل مناسبی برای تشخیص مقدار گوشت اضافه شده به فرآوردههای گوشتی خام باشد.
Systematic uniform random sampling
دوره ۲۱، شماره ۱۴۸ - ( خرداد ۱۴۰۳ )
چکیده
ترکیبات زیستفعال گیاهی، دارای اثرات سلامتبخش برای انسانها و دارای اثرات نگهدارندگی در محصولات غذایی میباشند. شرایط استخراج عصارهها تأثیر قابل توجهی بر میزان ترکیبات زیستفعال آنها دارد از روشهای متداول و هم روشهای جدیدتر برای استخراج ترکیبات زیستفعال از گیاهان استفاده میشود. هدف از این تحقیق، مقایسه روشهای استخراج ترکیبات زیستفعال گلنار فارسی بود. در این تحقیق از سه روش اهمیک (دماهای ۴۵ و ۶۰ درجه سانتیگراد و زمانهای ۴۰ و ۶۰ دقیقه)، اولتراسونیک (دماهای ۴۰، ۵۰ و ۶۰ درجه سانتیگراد و زمانهای ۲۰ و ۴۰ دقیقه) و پرکولاسیون (زمانهای ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت) برای استخراج عصاره گلنار فارسی استفاده شد و بر اساس بازده استخراج، محتوای فنول کل، آنتوسیانین کل و فعالیت آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH) بهترین شرایط استخراج انتخاب گردید. نتایج نشان داد که بین بازده استخراج هر سه روش اختلاف معنیداری وجود نداشت (۰۵/۰<p). روش اهمیک دارای محتوای فنول مشابهی با روش اولتراسونیک بود، ولی محتوای آنتوسیانین کل و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نشان داد. تیمار بهینه شامل روش اهمیک، دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و زمان استخراج ۴۰ دقیقه بود و عصاره حاصله تحت این شرایط حاوی mg GAE/g ۷۴/۱۰۹ فنول کل، mg/g ۲۶/۳۷۳ آنتوسیانین کل و ۱۱/۸۱ درصد فعالیت آنتی اکسیدانی بود. از عصاره گلنار فارسی در صنایع غذایی و دارویی میتوان استفاده کرد.
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( پائیز ۱۴۰۱ )
چکیده
اثر سینمایی، نوعی اثر هنری است که در بیشتر نظامهای ملی، تابع قواعد ویژهای است که سازگار با ماهیت و نوع این اثر و همچنین صنعت پر رونق آن میباشد. این موضوع در حقوق ملی، با وجود صنعت رو به شکوفایی فیلم در جامعه و علاقهمندان بیشمار به آن، هنوز مورد قانونگذاری قرار نگرفته و دارای مجموعهای از قواعد حاکم بر آن نیست. میتوان یکی از دلایل این خلأ را نبود تعریف دقیقی از این اثر و عدم شناخت ماهیت آن دانست. سؤال اصلی که وجود دارد، این است که در خلأ قانونی موجود، ماهیت اثر سینمایی چیست؟ با توجه به تعریف اثر مشترک در قوانین فعلی مالکیت فکری، اثر سینمایی مطابق قانون فرانسه و ایران، برخلاف انگلستان، هند و ایالات متحده، اثر مشترک محسوب میشود و در بررسی دستهبندیهای دیگر، میتوان گفت اثر سینمایی، یک اثر مشتق، اقتباسی و صوتی تصویری نیز هست. در تمامی قوانین مورد بررسی، اثر سینمایی، اثری اقتباسی است. چرا که استفاده از عناصر اثر اولیه و تغییر در قالب در اثر دوم و یک اصالت نسبی در خلاقیت و نوآوری برای ایجاد اثر اقتباسی در همه قوانین مورد بررسی ذکر گردیده است. پس باید با توجه به حقوق آثار اقتباسی، برای محترم شمردن حقوق مولف اثر اولیه و حمایت از اثر سینمایی در حقوق ملی، قانونگذاری صورت پذیرد. همچنین در حقوق فرانسه مانند حقوق ایران اثر سینمایی اثر مشترک محسوب میگردد پس باید چگونگی بهرهبرداری از این اثر در حقوق فرانسه را در قانونگذاری برای آثار سینمایی در ایران مورد توجه قرار داد.