جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اکبرپور

ایمان اکبرپور،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

در سال‌های اخیر با توجه به کمبود منابع جنگلی و همچنین افزایش میزان مصرف کاغذ و مقوا، بسیاری از تولیدکنندگان خمیر و کاغذ استفاده از منابع مختلف الیاف بازیافتی را توسعه داده‌اند. بنابراین بازیافت کاغذ یک راه‌کار موثر و سازگار با محیط زیست برای حفظ منابع جنگلی بوده که در نهایت منجر به صرفه‌جویی در تنوع طبیعی و مصرف انرژی می‌شود. استفاده از زیست‌فناوری در بخش‌های مختلف صنایع فرآورده‌های سلولزی همچون خمیرسازی زیستی، رنگ‌بری زیستی، مرکب‌زدایی زیستی، تصفیه زیستی پساب و... مورد توجه قرار گرفته و دستاوردهای خوبی نیز در این زمینه به‌دست آمده است. استفاده از آنزیم‌ها در فراوری الیاف بازیافتی یکی از مهم‌ترین جنبه‌های کاربردی علم زیست‌فناوری در صنایع سلولزی است. استفاده از فناوری‌های آنزیمی به عنوان فرآیند دوست‌دار محیط زیست منجر به تغییر در فرآیندهای صنعتی شده و قابلیت‌های زیادی را در حل بسیاری از مشکلات الیاف بازیافتی به‌ویژه مشکلات مربوط به مرکب‌زدایی کاغذ باطله، سرعت آب‌گیری خمیرکاغذ، استخوانی شدن (شاخه‌ای) الیاف، پالایش و مواد چسبناک نشان داده است. به‌طور کلی مرکب‌زدایی با آنزیم‌ها تحت شرایط اسیدی یا خنثی، میزان مصرف مواد شیمیایی را کاهش داده و زردی کاغذهای بازیافتی را در شرایط مرکب‌زدایی متداول قلیایی کاهش می‌دهد. امروزه استفاده از آنزیم‌های سلولزی (سلولاز و همی‌سلولاز) و اکسایشی (مانند لاکاز) و همچنین آمیلاز و پکتیناز نتایج قابل قبولی را برای مرکب‌زدایی انواع مختلف کاغذهای باطله نشان داده‌اند به‌طوری که اغلب آزمایش‌های انجام شده در واحدهای نیمه صنعتی و همچنین صنعتی اثبات کردند که مرکب‌زدایی با آنها می‌تواند موجب کاهش هزینه مواد شیمایی، افزایش میزان جداسازی ذرات مرکب

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

رفتار پیچیده آبخوان با حل معادلات حاکم بر جریان آب زیرزمینی هم به صورت تحلیلی و هم به صورت عددی بررسی می‌گردد. روش‌های عددی همچون تفاضل محدود که برای حل معادلات دیفرانسیل به کار می‌روند معمولا معادلات را در شرایط هندسی ساده حل می‌کنند. اخیرا از روش‌های عددی جدیدی به نام روش‌های بدون شبکه به منظور حل معادلات دیفرانسیلی در شرایط ساده و هم‌چنین پیچیده استفاده می‌کنند. از آن‌جایی که در این روش‌ها نیازی به شبکه بندی دامنه مساله نیست، مشکلات ناشی از شبکه بندی‌ها حذف می‌شود. تاکنون مطالعات اندکی در زمینه مدل‌سازی جریان آب زیرزمینی با استفاده از روش‌های بدون شبکه انجام شده است. در این مطالعه از روش بدون شبکه محلی پتروو-گالرکین با تابع تقریب‌ حداقل مربعات متحرک و تابع وزن اسپیلاین به منظور مدل‌سازی جریان آب زیرزمینی در آبخوان آزاد بیرجند در استان خراسان جنوبی در شرایط ماندگار استفاده شد. سطح آب زیرزمینی محاسبه شده توسط مدل با سطح آب زیرزمینی مشاهده شده در چاه‌های مشاهداتی مقایسه شدند. نتایج بدست آمده رضایت بخش بود. به طوریکه میانگین خطای نسبی و خطای جذر میانگین مربعات این روش به ترتیب ۰,۰۰۰۲، ۰.۴۸۳ بود.

دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

جریان آب زیرزمینی توسط مدل آب زیرزمینی به وسیله مجموعه‌ای از معادلات حاکم که بیانگر فرآیندهای فیزیکی رخ داده در سیستم هستند، شبیه‌سازی می‌شود. در این مدل‌ها برای کل سیستم، یک معادله دیفرانسیل در نظر گرفته می‌شود و توسط روش‌های عددی متعددی همچون تفاضل محدود، روش اجزای محدود و روش بدون مش حل می‌گردد. در این تحقیق معادله جریان آب زیرزمینی در شرایط ماندگار در آبخوان آزاد مورد مطالعه قرار گرفت. برای حل این معادله از روش ایزوژئومتریک بر اساس توابع پایه نربز (NURBS) و بی‌اسپلاین استفاده شد. این روش برای آبخوان دشت بیرجند حل و سطح آب زیرزمینی محاسبه و ترسیم شد. نتایج نشان داد استفاده از این روش حجم محاسبات را به طور چشمگیری کاهش و دقت آن به دلیل استفاده از توابع پایه نربز محاسبه شده بر اساس هندسه دقیق، بالا است، به طوری‌که میانگین خطای نسبی و خطای جذر میانگین مربعات به ترتیب ۰۰۰۲۵۶/۰ و ۴۵۹/۰ متر بدست آمد.

صفحه ۱ از ۱