جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای تابان فر
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
روان شناسی مثبت گرا، جنبش جدیدی در روان شناسی است که بر بنا نهادن و گسترش هیجان های مثبت، به منظور ایجاد سپر و مانع در برابر اختلالات روانی و افزایش شادکامی تاکید می کند.این رویکرد بر شناسایی سازه ها و پرورش توانمندی هایی تأکید دارد که ارتقاء سلامت و شادکامی انسان را فراهم می آورد.زیر بنای نظری روان شناسی مثبت گرا متعلق به مارتین است.او معتقد است که شادی شامل زندگی لذتمند،متعهدانه و معنادار است.هیجان های مثبتی که روان شناسی مثبت گرا بر آن تأکید دارد،اغلب توانایی بهتری برای سازگاری و تاب آوری در مواجهه با مشکلات زندگی ایجاد می کند.آراءجلالدین محمد بلخی ،به عنوان یکی از بزرگترین عارفان و شاعران ادب فارسی،حاوی برجسته ترین آموزه های روان شناختی است این شاعر عارف در مثنوی معنوی خویش،به طور عملیاتی، متنوع ترین روش های روان درمانی را ارائه کرده است در پژوهش پیش رو سعی برآن است تا در یکی از داستان های مندرج در این اثر شگرف با عنوان "اعرابی و همسر درویش او"،روش روان درمانی توانمند-مدار که یکی از شیوه های روان درمانی مثبت گراست تحلیل و بررسی شود تا در نهایت مشخص گردد که آراء و اندیشه های مولوی علاوه بر ظرفیت های ادبی و زیبایی شناختی حائز ظرفیت های روان شناختی بسیاری ست.
زهرا تابان فر، سیدمحمد فیروزآبادی، زینب خداکرمی، زینب شنکائی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: آزمایش الکتروانسفالوگرام (EEG) بهعنوان یک آزمایش بالینی مهم برای تشخیص بسیاری از بیماریهای مغزی مطرح است. هدف مطالعه حاضر، تحلیل دادههای الکتروانسفالوگرام حین استراحت در بیماران مبتلا به تومور مغزی بود.
مواد و روشها: در مطالعه تحلیلی مشاهدهای حاضر، از دادههای EEG حین استراحت ۴۴ فرد مبتلا به تومور مغزی (گروه تومورال) و ۳۱ فرد سالم (گروه سالم) استفاده شد. پس از پیشپردازش و حذف آرتیفکتهای موجود در سیگنالها، ویژگیهای خطی زمانی و طیفی توان نسبی باندهای متفاوت فرکانسی، ویژگیهای غیرخطی بعد فرکتال و آنتروپی استخراج شد. سپس تمایزپذیری میان دو گروه سالم و تومورال بر مبنای ویژگیهای استخراجشده، با استفاده از روش آماری شاخص دیویس-بولدین، طبقهبندی خطی (LDA) و طبقهبندی غیرخطی k نزدیکترین همسایه (KNN) مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: میان ویژگیهای بعد فرکتال کتز و طول شکل موج دو گروه سالم و تومورال، تفاوت معنیداری وجود نداشت. در میان سایر ویژگیها، آنتروپی نمونه با کاهش معنیدار در گروه تومورال، بیشترین تمایز را میان دو گروه ایجاد کرد (مقدار ۰.۶۹ برای گروه سالم در مقابل ۰.۵۳ برای گروه بیمار). بالاترین صحت طبقهبندی دو گروه، با استفاده از آنتروپی نمونه و طبقهبند KNN برابر با ۸۴% بود.
نتیجهگیری: سیگنالهای EEG، پتانسیل جداسازی بیماران تومورال مغزی و افراد سالم را دارند. ویژگی غیرخطی آنتروپی با تطبیق بیشتر بر ماهیت غیرخطی مغز، صحت بالاتری در بازنمایی گروه تومورال نشان میدهد. آنتروپی کمتر گروه تومورال نشاندهنده پیچیدگی کمتر در پردازشهای مغزی این گروه نسبت به افراد سالم است.