جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای تفضلی


دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

هدف: اندوتلیوم غشا، نفوذی انتخابی برای انتقال مواد غذایی و سایر اجزای حیاتی به دیواره شریان به‏حساب می‏آید. آسیب به این غشا می‏تواند باعث تغییر در عملکرد زیستی بافت پوششی و در نتیجه عوارض بالینی همانند آترواسکلروسیس شود. پالس فشار خون همواره کشش محیطی بر دیواره عروق اعمال می‏نماید و در نتیجه کشش چرخه‏ای در کنار سایر نیروها نقش مهمی را در خواص و عملکرد سلول‏های پوششی ایفا می‏کند. مطالعات قبلی مؤید تأثیر بارگذاری چرخه‏ای بر فرایند انطباق و بازسازی بافت پوششی بوده‏اند. این تحقیق به بررسی خواص ساختاری سلول‏های پوششی کشت داده شده تحت بارگذاری کششی تک محوره می‏پردازد. مواد و روش‏ها: سلول‏های پوششی وریدی بند ناف انسان تهیه شده از بانک سلولی ایران (NCBI-C۵۵۴) روی غشای سیلیکونی کشت داده شده و در دستگاه کشش چرخه‏ای در زمان‏های ۲، ۴، ۶ و ۸ ساعت با دامنه ۱۰ درصد و فرکانس ۱ هرتز بارگذاری و سپس خواص ویسکوالاستیک سلول‏های پوششی با استفاده از روش میکروپیپت آزمایش شدند. نتایج: نتایج نشان‏دهنده افزایش در بخش الاستیک سلول‏ها (E) در اثر بارگذاری چرخه‏ای کششی است که به سخت شدن سلول می‏انجامد. همچنین نتایج نشان‏دهنده افزایش اولیه در ضریب ویسکوزیته و سپس کاهش این پارامتر در ساعات بعدی بارگذاری است. نتیجه‏گیری: مطالعات قبلی بیانگر ایجاد فیبرهای تنش در اثر تجمع و افزایش رشته‏های اکتین در سلول‏های پوششی پس از بارگذاری کششی چرخه‏ای هستند. از آن‏جا که خواص ساختاری و مکانیکی سلول‏های پوششی وابسته به رشته‏های اکتین است، نتابج این تحقیق نشان‏دهنده افزایش سفتی مکانیکی در سلول‏های پوششی در اثر بارگذاری چرخه‏ای از طریق ایجاد فیبرهای تنش است.
پارسا تفضلی، هانیه مطهری راد، سیده فاطمه سیادت، روح الله فتحی، مهری مشایخی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

هدف مطالعه: نارسایی زودرس تخمدان[۱](POF) یکی از مهمترین بیماریهای تولید مثلی در خانم های زیر ۴۰ سال بوده که با ایجاد عوارض کوتاه مدت و بلند مدت بر کیفیت زندگی و طول عمر این افراد موثر است.
بیمار طی  این بیماری از مراحلی همچون بی کفایتی زودرس تخمدان ها (POI)[۲]و کاهش ذخیره تخمدانی (DOR)[۳] عبورکرده، در مراحل ابتدایی بیماری بازده عملکردی تخمدان ها کاهش یافته  (POI)و در ادامه و با پیشرفت بیشتر بیماری، بیمار دچار کاهش ذخیره تخمدان و کاهش بیشتر عملکرد و از کار افتادگی زودرس و در نهایت از کارافتادگی کامل تخمدان ها و یا POF آنها می شود. عوامل متعددی از جمله عوامل ژنتیکی در ایجاد این بیماری دخالت دارند. بررسی های ژنتیکی نشان داده است که ژن های متعددی در بروز این بیماری نقش دارند. بخشی از تنظیم بیان این ژن ها، بر عهده عوامل ژنتیکی کوچکی به نام miRNA ها می باشد.
مواد و روش ها: در مطالعه حاضر، اطلاعات بیوانفورماتیکی miRNA های دخیل در این بیماری مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور از پایگاه های داده ژنتیکی از جمله UCSC، NCBI، KEGG، MIRBASE، TARGET SCAN، STRING و ... جهت دسترسی به ژن های دخیل در این بیماری، ارتباط ساختاری و عملکردی، مسیرهای پیام رسانی و miRNA تنظیم کننده آن استفاده گردید.
نتایج و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه، حاکی از آن است که سه عامل miRNA-۱۸۷، miRNA-۳۳b و miRNA-۳۳a در ایجاد و پیشرفت این بیماری بسیار موثر می باشند.
 
[۱] Premature Ovarian Failure
[۲] Primary ovarian insufficiency
[۳] Diminished ovarian reserve


دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

هدف: بارگذاری مکانیکی بر کارکرد حیاتی سلول‌های بدن تأثیر می‌گذارد. در این تحقیق به بررسی نقش کشش ترکیبی دوره‏ای- ثابت بر تکثیر سلول ها پرداخته شد. مواد و روش‏ها: به این منظور، سلول‌ها روی بستر الاستیک پوشش داده شده با ژلاتین کاشته شد و چهار دسته آزمایش با بارگذاری‌های دوره‏ای، ثابت، ترکیب دوره‏ای- ثابت و دوره‏ای به همراه دوره استراحت از بار روی سلول‏ها انجام شد. میزان کشش در همه موارد ۱۰ درصد انتخاب شد. مدت زمان بارگذاری دوره‏ای ۵ ساعت با فرکانس ۱ هرتز و برای بارگذاری ثابت ۱۲ ساعت بود. نتایج: یافته‏ها نشان داد که بارگذاری دوره‏ای، سلول‏ها را در جهتی نسبت به محور کشش همسو نمود ولی تأثیر قابل ملاحظه در تعداد سلول‌ها ایجاد نکرد. در آزمایش بارگذاری ترکیبی دوره‏ای- ثابت، این بارگذاری باعث کاهش قابل ملاحظه تکثیر سلول‌های مزانشیمال در مقایسه با گروه کنترل شد. در دسته سوم، بارگذاری با دوره زمانی استراحت از بار، تعداد سلول‌ها افزایش قابل ملاحظه‌ای نسبت به گروه شاهد (بدون بارگذاری) داشت. بالاخره در گروه چهارم (بارگذاری استاتیک)، تفاوت قابل ملاحظه در تعداد سلول‌های گروه آزمایش در مقایسه با گروه شاهد (بدون بار) مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: نوع بارگذاری اعم از دوره‏ای و ثابت و نیز زمان سپری شده پس از بارگذاری‌ها در روند تکثیر سلول‌ها تأثیر دارند.

دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

امروزه یکی از مهم‌ترین عوامل در صنعت، تولید در کوتاه‌ترین زمان ممکن با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت می‌باشد. در این راستا، محققان روی به سوی ابداع روش‌ها و تکنولوژی‌های جدید برای برآوردن این نیازهای صنعت آورده‌اند. یکی از این روش‌ها، شکل‌دهی با ضربه مایع است که به طور فزاینده‌ای در حال گسترش در صنعت به خصوص صنایع خودروسازی و هوافضا می‌باشد. در این روش، که از فرآیندهای هیدروفرمینگ لوله‌ای محسوب می‌شود، شکل‌گیری با استفاده از فشار مایع صورت می‌گیرد. در این مقاله، فرآیند شکل دهی با ضربه مایع برای یک لوله جدار نازک از جنس آلومینیم به صورت تجربی و عددی مورد بررسی قرار گرفت. در بخش تجربی، به منظور تغییر شکل سطح مقطع لوله آلومینیومی به یک چندضلعی، قالبی طراحی و ساخته شد که در انتهای فرآیند، شکل هندسی استوانه لوله را به یک پروفیل با سطح مقطعی تقریباً مشابه با ذوزنقه تبدیل می‌نماید. آزمایش‌ها نشان داد که قالب از نوع سنبه ماتریس در این فرآیند برای هندسه مورد نظر مناسب نمی‌باشد، در حالی که با استفاده از قالب دیگری که شامل سه قسمت بود شکل‌دهی به خوبی انجام گرفت. در ادامه، شبیه‌سازی این فرآیند با استفاده از روش اجزای محدود انجام گرفت و نتایج مربوط به توزیع تنش فون مایزز، تغییر مکان‌ها، انرژی کرنشی، انرژی داخلی، تغییر ضخامت و نیروی لازم برای انجام فرایند استخراج شد. توزیع تغییر مکان لوله در نواحی مختلف نشان داد که هیچ چروکیدگی در نمونه ایجاد نگردید. مقایسه نتایج حاصل از شبیه‌سازی و کار تجربی مطابقت خوبی بین آن‌ها نشان داد.

صفحه ۱ از ۱