جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای جامعی
الهام جلیل زاده، رشید جامعی، سیاوش حسینی سرقین،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
در سال های اخیر تحقیقات زیادی در زمینه حساسیت موجودات زنده نسبت به میدان های مغناطیسی و نانوذرات انجام شده است. به همین منظور، برای ارزیابی تأثیر میدان مغناطیسی و نانوذرات نقره روی رنگیزه های فتوسنتزی (کلروفیلa، کلروفیل bو کاروتنوئید)، پرولین، گلایسین بتائین، قندها و پروتئین های محلول، محتوای نیترات و فعالیت نیترات ردوکتاز و در نهایت الگوی الکتروفورزی پروتئین های اندام هوایی گیاه همیشه بهار آزمایشاتی درسال ۱۳۹۴درگروه زیست شناسی دانشگاه ارومیه انجام شد. دانه رست ها به مدت ۳۰ روز تحت تیمارهای میدان مغناطیسی (با شدت mT۳) و نانوذرات نقره (ppm۵۰) قرار گرفتند. نتایج نشان داد در گیاهان تحت تیمار با میدان مغناطیسی، نانوذره نقره و میدان مغناطیسی+ نانوذره نقره محتوای کلروفیل a، کلروفیل b و کاروتنوئید، محتوای محلول های سلولی سازگار نظیر پروتئین و قند محلول، پرولین و گلایسین بتائین و همچنین محتوای نیترات و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز نسبت به گروه شاهد افزایش معنی-داری(۰۵/۰P<) نشان داد. در الگوی الکتروفورزی پروتئین نیز بیشترین باندهای قابل مشاهده روی ژل الکتروفورز مربوط به گروه تحت تیمار با میدان مغناطیسی+ نانوذره نقره بود.
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این تحقیق حل عددی جریان های دوفازی تراکم ناپذیر در محیط های متخلخل با استفاده از روش های مرتبه بالای پنالتی داخلی گالرکین ناپیوسته مورد توجه قرار گرفته است. در فرمولاسیون به کار رفته فشار و درجه اشباع فاز ترکننده (Pw,Sw) یه عنوان مجهولات اصلی، به همراه شرط مرزی ترکیبی (رابین) در نظر گرفته شده است. هدف از این مدل تعیین دقیق تر محل گرادیان های شدید ناشی از محل تماس دو فاز در محیط متخلخل ناهمگن می باشد. در مدل ارائه شده، میدان سرعت با استفاده از پس فرآیند نگاشت H(div) در فضای راویارت-توماس مرتبه پایین (RT۰) بازسازی می گردد. در این تحقیق با استفاده از مقیاس نمودن ترم های پنالتی و همچنین فرمولاسیون وزنی عملگر متوسط، بهبود قابل توجهی در فرمولاسیون گسسته سازی مکانی معادله های حاکم ایجاد شده است که موجب کاهش ناپایداری ها در محیط های ناهمگن می گردد. برای جلوگیری از نوسان های غیرفیزیکی در مقادیر درجه اشباع در پایان هر گام زمانی از محدود کننده شیب غیر نوسانیMLP اصلاح شده استفاده می گردد. این محدودکننده شیب بدلیل عملکرد مطلوب و سازگار با مدل، بعنوان یکی از نوآوری های اصلی این تحقیق تلقی می گردد. صحت سنجی مدل با استفاده از مسائل شناخته شده باکلی- لورت و مک ورتر انجام گرفته است. همچنین به منظور بیان توانایی مدل در تسخیر شوک های ناگهانی محل تماس فاز های سیال دو مسئله عددی در زمینه های مدلسازی بازیافت ثانویه در مخازن نفتی و ردیابی آلاینده های امتزاج ناپذیر در آبخوان ها ارائه گردیده است.
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
ماتریسهای پایه سیمانی دارای مقاومت کششی و شکلپذیری ناچیز میباشند. افزودن الیاف به این ماتریسها سبب بهبود مشخصات مکانیکی آنها میشود. مقاومت کششی پس از ترکخوردگی مواد مرکب سیمانی مسلح شده با الیاف فولادی به صورت مستقیم با تعداد الیاف عبور کننده از عرض ترک و رفتار بیرون کشیده شدن هرکدام از الیاف مرتبط میباشد. بنابراین شناخت دقیق رفتار بیرون کشیدگی الیاف منفرد، به منظور فهم رفتار کششی تک محوره و رفتار خمشی بتنهای الیافی مسلح با الیاف فولادی ضروری بنظر میرسد. از آنجاییکه الیاف فولادی قلابدار یکی از کاراترین نوع الیاف مورد استفاده برای کاربردهای سازهای هستند، لذا بررسی و شناخت دقیق رفتار بیرونکشیدگی این نوع از الیاف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. در این مقاله یک مطالعه تجربی بر روی رفتار بیرونکشیدگی الیاف فولادی قلابدار در حالتهایی که الیاف عمود بر عرض ترک و یا به صورت مایل قرار میگیرند انجام گردیده و با بررسی رفتار بیرونکشیدگی الیاف فولادی قلابدار در زوایای تمایل ۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ و در طول مدفون های ۱۰، ۱۵، ۲۰ و ۲۵ میلیمتر تاثیر زاویه تمایل الیاف نسبت به امتداد بارگذاری و طول مدفون الیاف، بر روی پاسخ بیرونکشیدگی شامل؛ بیشینه نیروی بیرونکشیدگی، لغزش مربوط به نقطه بیشینه نیرو، انرژی بیرونکشیدگی، میزان موثر بودن الیاف و همچنین کندهشدگی ماتریس در هر حالت مورد مطالعه قرار گرفته است.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف: لیشمانیا ماژور یکی از عوامل مهم لیشمانیوز جلدی در بسیاری از کشورها از جمله ایران است. در مطالعه حاضر تأثیر مصرف همزمان نانو ذرات نقره و القای جریان الکتریسته در کشندگی لیشمانیا ماژور در محیط کشت بررسی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، اثر غلظتهای مختلف نانو ذرات نقره در شرایط برون تنی علیه پروماستیگوت لیشمانیا ماژور بررسی شد. سپس میزان ممانعت از رشد نانو ذرات محاسبه شد. در مرحله دوم، اثر کشندگی نانو ذرات نقره به تنهایی یا در ترکیب با ۳ میلیآمپر جریان الکتریسته مستقیم در محیط کشت پروماستیگوت بهمدت ۱۰ دقیقه بررسی و سپس میزان بقای پروماستیگوتها با استفاده از آزمون MTT محاسبه شد.
نتایج: پس از گذشت ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت از کشت انگل، شمارش تعداد انگل نشان داد که در حضور غلظتهای مختلف نانو ذرات نقره با گذشت زمان تعداد پروماستیگوتها کاهش مییابد که تعداد آنها در مقایسه با گروه کنترل معنیدار بود (۰۵/۰P<). میزان ممانعت از رشد نانو ذره نقره ۴۸ ساعت پس از کشت ۸/۳۹ میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. نانو ذرات نقره در غلظت ۱۶۰ میکرولیتر در میلیمتر پس از ۱۰ دقیقه مصرف به تنهایی باعث مرگ و میر ۵/۳۳ درصد و همراه با القای ۳ میلیآمپر جریان مستقیم الکتریسیته باعث مرگ و میر ۱۰۰ درصد پروماستیگوتها شد.
نتیجه گیری: استفاده از نانو ذرات نقره گرچه سبب کشتن پروماستیگوتهای لیشمانیا میشود ولی صد در صد آنها را از بین نمیبرد. ولی با استفاده همزمان جریان الکتریسته و نانو ذرات نقره، میزان مرگ و میر پروماستیگوتها به شدت افزایش مییابد.