جستجو در مقالات منتشر شده
۱ نتیجه برای جویان
آرزو تعللی، پرویز عبدالمالکی، کوروش شاه پسند، نجمه جویان،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: بیماری آلزایمر یک بیماری تخریبکننده سلولهای عصبی است که با از دست دادن تدریجی نورونها منجر به تحلیل رفتن حافظه میشود. تجمع پروتئین تائو فسفریله در داخل نورونها به عنوان عاملی در ایجاد بیماری آلزایمر میشود. در این مطالعه، اثرات میدان الکترومغناطیسی با فرکانس کم و امواج رادیویی بر سلولهای نوروبلاستوما SH-SY۵Y مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: سلولهای SH-SY۵Y تیمار شده با میدان الکترومغناطیس با فرکانسهای ۵۰ هرتز و شدت ۲۰ میلی تسلا و امواج رادیویی با فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز به مدت ۲۴، ۴۸، ۷۲ و ۹۶ ساعت تیمار شده و تعداد سلولهای زنده با استفاده از روش MTT تعیین شد. سپس سطح بیان پروتئین فسفریله تائو پس از قرار گرفتن در معرض میدان الکترومغناطیس و امواج رادیویی در فواصل زمانی مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: قرار گرفتن در معرض میدان الکترومغناطیس با فرکانس کم و امواج رادیویی به تنهایی تأثیر قابل توجهی بر زنده ماندن سلول های SH-SY۵Y در مقایسه با سلول های کنترل نداشته است. با این حال، بیان پروتئین تائو فسفریله پس از قرار گرفتن در معرض تیمار به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان می دهد که قرار گرفتن سلول های نوروبلاستوما انسانی در معرض میدان الکترومغناطیسی ۵۰ هرتز و امواج رادیویی ۹۰۰ مگاهرتز می تواند باعث افزایش بیان پروتئین تائو فسفریله شده و احتمال ایجاد آلزایمر را افزایش دهد.